Vilsamt för kropp och själ.

Hejsan.

Dagar med vackra soluppgångar och klarblå himmel de verkar bara avlöser varandra just nu. Det är så njutbart och behagligt.

Att gå till sjön och sitta på bryggan känns så vilsamt för både kropp och själ. Det bli en stunds avkoppling från allt jobbigt brus som vi alla matas med från olika håll just nu.

Jag älskar mina bad och att det är nyttigt för mig, ja det känns i varenda liten cell i min kropp.

Det finns så mycket vi alla kan göra för att stärka vårt mående och vår hälsa. En sak som jag tyvärr inte kan påverka ett enda dugg, det är min ögonsjukdom som jag just nu oroar mig lite mer för igen. Min diagnos är glaukom, alltså grön starr. Tyvärr har det nu blivit sämre igen. De ögondroppar jag tagit i tolv år för att sänka trycket och förhindra synnerverna att påverkas ytterligare,  verkar nu inte fungera längre. Självklart är jag livrädd och känner mig därför extra orolig för att göra sånt som är ansträngande för min syn. Jag märker att mitt arbete vid datorn känns jobbigare nu och därför blir det kanske lite bloggpauser här ibland… ja, så vet ni ju varför.

Nu får det vara nog med dysterheter här. En fantastisk sak i mitt liv just nu, det är att min dotter, Andréa, är hemma i Sverige igen. Hon ska jobba ett tag som veterinär i centrala Stockholm och att ha henne i Sverige igen känns så fantastiskt. Hon mellanlandade hos oss i helgen, och med sig hade hon en underbart god sylt från pojkvännen. (Thanks Marty♥) Vi njöt av en god och mysigt frukost med ”himmagjord” sylt direktimporterad från Kanada.

Att höra hennes lite hårda humor när jag själv kände mig rädd och orolig för att bli blind, det var såååå  nyttigt och stärkande…

-mamma, att du inte passar på att gå någon utbildning nu medans du kan se… lär dig blindskrift till exempel…. Sedan skrattade vi så tårarna rann. Allting blir bättre när man ser med humor på det! Det blir åtminstone inte sämre.

Dagens citat:

Du kan leva ditt liv på ett av två sätt: antingen gnälla över vad du inte har eller vara tacksam över vad livet gett dig. Det är ditt val!

Ha det fint och kram.

Annika

Dela gärna

4 reaktioner på ”Vilsamt för kropp och själ.”

 1. Åh fina Annika!❤️ Visste inte att du hade problem med ögonen😔 Hoppas verkligen det håller sig lugnt❤️🙏
  Sååå skönt att hon är hemma lite igen, förstår känslan!
  Vilket fantastiskt citat idag med! Jag tog mig friheten att låna det❤️ Hoppas det är ok🥰
  Stor kram!

  1. Ibland kommer oron över mig, men för det mesta tänker jag inte på det här med ögonen. Jag känner, eller märker inte förändringen själv ännu… Absolut, citat är till för att spridas. Kram fina du!!

 2. Så mysigt att ha henne i samma land!
  Förstår att du är orolig för dina ögon. Synen är så viktig. Hennes råa skämt (som jag också uppskattar) var inte så dumt egentligen. Det är inte fel att kunna blindskrift, vare sig det behövs eller inte. Samma med teckenspråk, att man inte lär sig det i skolan!
  Hoppas du får något nytt medel som skjuter upp synförsämringen.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen