Vila i frid finaste Knäbäckshusens strand.

varning för många foto i inlägget…

Hejsan.

I förra veckan kom kommuns besked. Knäbäckshusen kommer att tas bort som allmän badplats för en kommande framtid.

Det var de besked vi kunde läsa i lokaltidningen i förra veckan. Planerna med att kunna reparera trappan som leder ner till stranden visade sig vara omöjliga att genomföra. Stranden har eroderat för mycket och trappan kommer att behöva flyttas. Detta kräver tillstånd från Länsstyrelsen, och sånt tar ju tid.

På kommunens hemsida vädjar man till allmänheten om att inte ta sig ner för slänten. Naturen behöver återhämta sig .

De senaste åren blev ju Knäbäckshusens strand mer och mer populärt och förra sommaren röstades den fram som Sveriges vackraste strand.

Det har medfört att den ökande trafiken blivit alltmer bekymmersam i det här området. De senaste åren har det krävt både trafikvärdar och polis för att få ordning på alla besökare.

Här på Österlen och på denna sidan av Skåne, finns väldigt många andra vackra sandstränder som är väl värda att besöka. Att jag och min familj ofta valt att åka till just denna stranden, är av den enkla anledningen att vi har närmast hit.

Jag och Stefan gifte oss också här i det lilla kapellet för snart 20 år sedan. Tyvärr måste kapellet också stänga nu och kyrkan överväger att stänga det för gott eftersom det inte mår så bra.

Jag minns när mina döttrar var små och vi åkte hit på deras sommarlov. Då fanns det mest lokalbefolkning här och vi  träffade många grannar, vänner och bekanta. Med åren förändrades det där och ingen som kom härifrån ville längre köra hit och behöva trängas under högsäsongen.

Jag är så tacksam för alla fina stunder jag fått njuta på den här vackra stranden. I mina ögon är det den finaste platsen såklart, med så många minnen!

I det här inlägget finns några av alla de bilder jag knäppt härifrån. I blandad ordning från de sista 10- 12 åren.

Dagens citat:

I naturen finns varken belöning eller straff – bara konsekvenser.

Ha det fint, kram Annika

Dela gärna

6 reaktioner på ”Vila i frid finaste Knäbäckshusens strand.”

 1. Har läst om den stranden så oerhört tråkigt. Väldigt vackra foton, det är minnen att spara, speciellt som ni gifte er där du och din Stefan, fina ni var på er dag. Gillar fotot på dina tre flickor och tre fyrfotade kompisar. Säkert många som växlat ringar i de kapellet.
  Ha en fin onsdag. Kram/MH

  1. Ja där är många som lovat varandra evig kärlek … med olika resultat såklart. Jag är glad för alla minnen vi har därifrån. Jag önskar dig också en fin onsdagskväll. Kram kram

 2. Det är sorgligt, i synnerhet med kapellet tycker jag. När vi gifte oss där, en lördag 1995, då var det inga problem att få parkering för tre bilar. Senare år har det inte ens varit lönt att köra dit. Det är väl naturen som säger ifrån, att det blivit på tok för mycket folk där.
  Tyvärr blir det nog så på fler ställen. Vi får vara tacksamma för åren vi fått där.( Men kapellet vill jag kunna besöka )
  Och mitt hår på utväxt, det var ju inte långt och jag gick ju och höll efter det, så det var så frisyrlikt det gick. Men det var fult iallafall 🥴

  1. Jag känner som du, kapellet är ju för sorgligt om det inte kan besökas. En gång har det ju blivit ditflyttat, så man borde väl då kunna flytta det igen. Förslagsvis lite längre upp på ängen…. men det kräver mycket administration innan det kan bli aktuellt…. Vi får hålla tummarna. Åhhh ditt hår, jag blir nästan full i skratt när du beskriver det. Kram på dig

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen