Öppet vatten och nästan vårvindar.

Hejsan.

I lördagsmorse trodde jag nästan inte mina ögon när jag kikade på termometern i hallen, där jag stod och drog på mig ytterkläderna. 8,5 plusgrader stod det med digitala siffror och jag tittade allt vad jag kunde efter ett litet minustecken framför. Men nej, plusgrader var det!

Det var verkligen ljumma vindar och det kändes nästan konstigt när vi gick ner till sjön den morgonen. Vårkänslorna började liksom poppa runt i kroppen och fåglarna sjön litegrann försiktigt vid bryggan.

All is var helt försvunnen och vattnet såg rent, klart och inbjudande ut igen. Temperaturen hade stigit ett par enstaka grader och det var en fantastiskt vacker lilarosa morgon. Så fort det nu åter blivit öppet vatten på sjön, så hade alla gässen flyttat tillbaka. Jag tycker alltid att det där är så konstigt. Hur kan de veta när de ska flytta tillbaka igen? Skickar de möjligtvis ut någon spanare för att kolla? Samma funderingar har jag om fiskmåsarna som kommer i stora flockar så fort bönderna börjar plöja sina åkrar. Hur får de reda på att det är tid att leta mask, när de bor flera mil därifrån???

Nåja, ännu är det kanske inte riktigt tid för måsarna att leta mask, men vårkänslorna flödade allt den här ljuvliga morgonen.

Nu när Stefan blivit pensionär på riktigt så har jag gett honom lite nya ansvarsområde här i hemmet. Han har tex blivit ”ägg-ansvarig””. Så nu finns här alltid ägg i överflöd och vi äter ägg på både längden och tvären. Men oj så gott det är att komma hem från morgonbadet och bli serverad en färdigbredd äggmacka! Tack för det Stiffe♥

Dagens citat:

Det finns två typer av människor:

  1. Morgonpigga som studsar upp ur sängen och omedelbart börjar kvittra.
  2. Morgontrötta som under halva förmiddagen tänker ut olika diaboliska sätt att få tyst på kategori 1.

Trevlig torsdag.

Kram Annika

Dela gärna

4 reaktioner på ”Öppet vatten och nästan vårvindar.”

  1. Tänk om det ändå vore så att våren snart är här, men i Sankt Olof är det snö nu på morronen. Men jag vore så glad om våren kom tidigt. Jag har ett tecken och det är Tofsvipan den kommer när snön är borta, någon gång har det hänt att den missat vivevintern och kommit en vecka för tidigt. Den är trogen den lilla söta fågeln. När vipan är här är det en hälsning från min bror, vi pratade alltid om den och jag fick smeknamnet Vippi, det är allt lite kärt. Du den mackan ser så go ut han är snäll din Stefan. Jag tillhör skaran morgonpigga, gillar komma upp tidigt och gå relativt tidigt till sängs.
    Må väl. Kram/MH

  2. Det var härliga dagar. Ett minne blott eftersom vi fått flera decimeter snö denna veckan. Senaste decimetern inatt☹️ så extremt tråkigt. Nu vill jag ha vår!
    Såg en positiv nyhet, att Badhotellet ska öppna igen. Trodde de haft stängt för länge för att få till ett nyöppnande.
    Ha en bra torsdag!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen