Vi firade på Tosselilla.

Hej hej

Jag och yngsta barnbarnet Nicolaj fyller ju år på exakt samma dag. I år firade vi, var och en på sitt håll, men några dagar efteråt slog vi till och tog oss istället en heldag på Tosselilla.

Såklart hade vi bjudit in våra familjer också den här vackra sommardagen.

Oj vad det var länge sedan jag var där på Tosselilla. Jag tror nästan inte jag varit där sedan mina egna töser var små och det då hette Tomelilla Sommarland istället. Men mycket var sig likt.

Vi började med att hälsa på alla djuren. Scott blev dock en aning besviken på tjurarna som var av rasen Highland Cattle. De var ju mycket mindre än vad han hade föreställt sig. Raskt promenerade vi vidare och slog oss istället ner för dagens första fika.

Lille Nicolaj hade spring i benen så vi styrde stegen mot de spännande karusellerna.

Efter det kikade vi på alla fiskarna i den lilla sjön på området. Som tur var hade jag lite extra korvbröd i packningen som vi kunde ge de till synes utsvultna fiskarna.

Innan vi alla gick för att lägga grillkorven på elden så tog Scott några varv på bilbanan.

Korv med bröd och sugrörsdricka det är en väldigt underskattad lunch. Med flaggan på bordet skålade vi lite för oss båda födelsedagsgrisar. En ett år och en 58 år.

Den här dagen, i början av juni, bjöd på ett underbart sommarväder. Såklart avslutade vi sedan borta i badlandet.

När alla ungar plaskade och lekte som bäst, drog jag och Stefan oss hem mot Gyllebo till våra små hundar som väntade troget här hemma. Vi lämnade en glasspeng och vinkade hejdå.

Vi fick en toppendag då sommaren visade sig från sin bästa sida.

Dagens citat:

Definitionen av mormor: En liten bit förälder, en liten bit lärare, en liten bit bästa kompis, en liten bit ”partner in crime”.

Ha det gott

Annika

 

 

Dela gärna

About The Author

4 reaktioner på ”Vi firade på Tosselilla.”

 1. Grattis i efterskott!
  Tosselilla, har nog inte heller varit där sen namnbytet. Men inte var där karuseller förr?
  Hinderbana, trehjuliga cyklar, båtar och vattenland minns jag bara.
  Vilken fin dag ni fick tillsammans!
  Hoppas även denna lördagen blir fin!

 2. Grattis till både dig och de söta barnbarnet. Men åh vad han växt och nu går han också, vart blev tiden av? Aldrig varit på Tosselilla men roligt det finns så nära och ni hade ju en fin och mysig dag.
  I går var det en ljuvlig dag men undrar så sommaren är väl slut, den var kort.
  Må väl. Kram/MH

  1. Ja, tiden går allt för fort – det syns på de små. Jag tror att vi får sommar nu (hoppas i alla fall) Jag går på semester nu så kanske är turen på min sida. Kram kram

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen