Vårdagen förra veckan.

Hejsan.

Här på Österlen avlöser stormarna varandra. Blåst och regn i massor. Jag tycker inte det finns något bättre då, än att leva på minnena från förra veckans kalasväder.

Egentligen har vattenståndet inte riktigt återhämtat sig efter den torra sommaren vi hade 2018. Eller jag tror i åtminstone inte det. Jag har en egen måttstock som jag jämför med. Det är de olika små bäckar och vattendrag jag passerat år ut och år in här runt sjön. På vissa ställen brukar det på vårvintern bli rejäla översvämningar, men ännu är det inte ens nära.

Allting måste ju jämna ut sig, och har vi haft torka, så ska ju vattnet helt enkelt ner någon gång igen. Den eviga rundgången.

Även om jag gärna tagit nederbörden som snö, så njuter jag av vårdagar som den vi hade i fredags.

Naturen rår vi inte på. Den gör precis som den vill.

Babybaciller är inte heller så lätta att rå på tycker jag. I en vecka har jag kämpat emot en envis förkylning som bara kittlat lite lätt i halsen. Med apotekets förkylningsstoppare, ingefärsshot och frisk luft har jag kämpat emot. Med enda resultat att det liksom bara förlängts istället. Fast det spelar ingen roll, lite förkylning dör jag inte av. Inget kan stoppa mig från babygos.

Jag kurerar mig med lite blomster och kattmys mellan varven…. eller nej … ni som känner Judith vet nog att henne myser man inte särskilt mycket med. Hon är lite mer som stormen utanför fönstret – vild och otämjd.

Dagens citat:

Förväxla inte min personlighet med min attityd. Min personlighet är den jag är. Min attityd beror på vem du är.

Så om någon behandlar mig dåligt så är det kanske för att jag själv inte heller är så trevlig. Ja, så kan det vara.

Ha en fin dag och kram.

Annika

Dela gärna

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen