Ut och fiska

Hejsan.

Dagarna rusar fram och jag hinner inte riktigt med allt som jag skulle önskat att göra… Bloggen tystnar lite nu när jag jobbar, men redan om en och halv vecka har jag lite ledigt igen.

Ofta är jag så himla trött när jag kommer hem efter att jag slutat för dagen i varumottagningen. Det blir mest bara vila för mig då. Fast en kväll var det extra fint väder, så då åkte jag med Stefan och hans bror ut för att sätta fiskegarn.

Stefans bror har sitt fiske på den vackraste platsen av dem alla här på Österlen. Hälleviks lilla fina kås, som ligger i Stenshuvuds nationalpark. Det är som en liten undanskymd juvel och där är så fint när ekan ligger där i vattnet under sommarhalvåret.

Vi tuffade ut med Mats eka den där kvällen. Jag blev uppmanad om att sitta still i båten – en landkrabba som jag tydligen är. Fiskegarnet placerades ut, och vi tog en extra sväng bort vid berget där den lilla söta  fyren står.

Trots att molnen på himlen emellanåt såg både hotfulla och svarta ut, så klarade vi oss helt torrskodda och vi fick en jättefin kväll på havet.

Men någon vidare fiskelycka hade vi dock inte. Morgonen efter när Stefan och Mats plockade upp garnet igen, så fanns där inte en endaste liten firre som fastnat. Det gjorde förstås inte så mycket, för jag tyckte mest att det var härligt med båtturen och den idylliska omgivningen. Och lite skönt för fiskarna också… och det är väl ändå remuladsåsen som är godast, tänkte jag… 🙂

Dagens citat:

Vad som än inspirerar dig. Spendera tid med det, för din skull. Gör något konstruktivt av det, för andras skull.

Ha en riktigt fin torsdag.

Kram Annika

Dela gärna

4 reaktioner på ”Ut och fiska”

 1. Underbart och så fridfullt höra kluckande från vattnet mot stenarna. Havet ger oss ro i kropp och själ, har det att göra med moderlivet den där trygga sköna varma platsen innan vi föds. Dina foton talar för sig själv med allt vad vi kan tolka i ett foto. Ingen fiskelycka denna gången, mer än lycka för fisken att få simma vidare.
  Ha en skön torsdag. Kram/MH

 2. Glömde ni flytvästar hemma?
  Jag skulle också gärna se fyren utifrån! Den är så fin!
  Idag kommer Äldsta och pojkarna, synd det mulnar på. Det är väldigt kvavt, hoppas det bättrar sig. Igår var det rejält åskväder!
  Glad torsdag!

  1. Flytväst ingår nog inte i gamla ålafiskares mundering, är jag rädd… Men jag kollade så att alla var rejält simkunniga åtminstone. Ja, vädret är lite sisådär. Idag kom ett par rejäla skurar i Brösarp. Önskar dig också en fin torsdagskväll.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen