Tillbaka i skogen igen.

Hejsan.

Jag är hemma och tillbaka i Gylleboskogen igen.

Även om min lilla semester inte blev riktigt som vi tänk och planerat, så blev den så fantastisk ändå. Gdanska var vårt resmål, som faktiskt kräver ett eget litet inlägg framöver.

Men nu är jag som sagt var hemma igen, och livet går sin gilla gång, ungefär som vanligt.

Så här i coronatider så inser jag att jag inte behöver göra särskilt många förändringar i mitt eget liv.

Jag jobbar ensam hemifrån och håller mig oftast för mig själv. Jag är nästan aldrig ute i stora folksamlingar och planerar alltid mina inköp. Jag handlar aldrig mer än högst en gång i veckan och har alltid ett litet lager av vissa saker med lång hållbarhet hemma.

Vi skojade lite grann om det där, min dotter och jag. Men såklart påverkas jag också av all information om det här viruset, även om jag inte är rädd för min egen hälsa.

Jag njuter av allt som händer ute i naturen just nu. Alla sippor som börjat slå ut. Vitsippor, gulsippor och så favoritsippan såklart – den blåa. Saker som är som de alltid har varit och som skänker lugn och ro i sinnet.

En skröna säger att man bör äta den första vitsippan man ser på våren, för det lär bringar tur i kärlek. Det har jag såklart gjort. Även ramslöken är uppe nu och smakar betydligt godare än en vitsippa, det kan jag lova.

Den första vätterosen har också börjat kika upp. Vill ni läsa mer om den spännande växten så finns ett gammalt inlägg HÄR.

Ja livet rullar på som vanligt. Bara med lite mer handtvätt kanske.

Dagens citat:

Det är bättre att vandra ensam, än med en folkmassa som går åt fel håll.

Lyssna på myndigheternas rekommendationer, var källkritisk, ta ett djupt andetag och tvätta händerna.

Kram Annika

Dela gärna

About The Author

4 reaktioner på ”Tillbaka i skogen igen.”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen