Ån som leder ut vid nationalparken.

Hejsan.

En gråmulen dag i förra veckan, slog jag följe med Rörums norra å. Jag följde det glatt porlande vattnet ända ner till havet.

Stigen jag vandrade på ledde mig ut på stranden, där ån mynnar ut i havet i nationalparkens sydligaste del.

Den underbart vackra sandstranden mellan Knäbäckshusensstrand och sandstranden nedanför Naturum var så vacker trots ett fint duggregn och en något disig vy.

Trädens rötter i strandkanten påminde om kroppens finaste blodådernät. De gråa videkissarna lyste upp sälgens kala grenar så fint. Sälg är kanske ett av våra viktigaste trädslag för humlor och bin, så var rädd om dem i era trädgårdar.

En bit innan Krivareboden vek jag av uppför backen och tog stigen genom skogen.

Vackra gamla detaljer gjorde miljön extra spännande.

Efter en skön morgontur väntade några timmars arbete på mig. Fast sedan kom en liten gäst på besök. Lille Scott, som passade på att göra mig sällskap till lunchen. Han med en tallrik gröt, jag med en kopp svart kaffe.

Dagens citat:

Det är ”normalt” att gå klädd i kläder som du köper speciellt för att se snygg ut på jobbet och att varje dag köra i tung trafik i en bil som du fortfarande betalar av på, för att komma till det jobb du måste ha för att kunna betala för kläderna och bilen och huset som du lämnar alla dagar för att du ska ha råd att bo i det …

Vissa saker känns allt bra märkliga egentligen.

Ha det gott och kram Annika

 

Dela gärna

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen