Tacksamhet – bloggens mest använda ord.

Hejsan.

Jag är tacksam för att jag så ofta känner mig just så tacksam. Och jo, jag vet att jag ständigt återkommer till just  det ämnet.

Om man har möjlighet att fokusera på det i livet som man mår bra av och är tacksam över, så blir allting alltid så mycket lättare.

Livet är orättvist och vi har alla olika förutsättningar, det är visst så sant. Men jag tror fullt och fast att vi alla kan styra en del av vårt mående med tankens kraft.

Det här blir så tydligt när världen är i kris. Såklart förstår jag de människor som kämpar med en sorg efter förlusten av någon nära anhöriga – det är inte det jag tänker på. Sorg är en helt annan sak. Nej, det jag tänker på är alla som gnäller över tristessen, de som är frustrerade över att vara begränsad i livet. Allmänt beklagande i vardagen, det ger bara en ond spiral neråt.

Jag läste om en man som satt inspärrad många år i en fängelsehåla, men han var trots sin torftiga tillvaro, lika lycklig varendaste dag. Han menade att det var bara kroppen som var inlåst, hans tankar var fria att flyga vart de ville. Han hade lärt sig att styra sitt mentala mående och tänka lyckliga tankar varendaste dag. Han vara tacksam för det han hade, hur lite det än var.

Jag är så tacksam för mina tidiga morgnar. Oavsett att de kan verka långtråkiga och enahanda, så ger det mig så oerhört mycket. Varenda dag då jag får vakna upp, pigg och frisk och kan emot en ny dag ute i naturen vid min gamla brygga, då har jag bestämt mig för att vara lycklig. Alltså blir jag lycklig varje dag.

Jag är alldeles extra tacksam för min fina badkompis, Tina, som kommit att få en självklart plats i mitt hjärta. En sprudlande person med samma enkla syn på livet som jag själv. Samma knashumor och samma kärlek till djur och natur som jag själv har.

Tack Tina för våra små möten i skogen, och tack för allt gott du bjuder mig på, goa skratt inräknat!! Tack!

Dagens citat:

Tacksamhet kommer av rätt tankesätt. Otacksamhet hänger samman med tanklöshet.

Ha en härlig dag.

Annika

(ovanstående bild Tina Thornberg)

Dela gärna

2 reaktioner på ”Tacksamhet – bloggens mest använda ord.”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen