Ljuset och blommorna.

Hej.

Nu kommer ljuset tillbaka. För varje dag blir den ljusa delen av dygnet längre och längre.

Om man som jag, älskar att se solen gå upp, så är det bara att rulla ur sänghalmen tidigare och tidigare för varje dag nu.

Fast det är som om solen och ljuset tankar in en massa energi i mitt blod. Jag stiger med lätthet upp i ottan för att njuta av den stunden som för mig är den bästa på hela dagen.

Ljuset har även lockat upp de allra första blommorna ur jorden. Snödroppar och vintergäck lyser upp på de varmaste ställen i min trädgård.

Bomullsliknande fröställningar ser ut att vara redo att föröka sig i mina rabatter. Den röda sippan kommer snart att slå ut i söta rödrosa små blommor. Den ljuvliga julrosen har massor av knoppar och snart kommer allting att gå alldeles på tok för fort.

.

Vid bryggan ligger isen dock envist kvar. Men det gör mig inte så mycket. Även om det såklart kommer bli underbart härligt att simma fritt runt i vattnet så njuter jag av isen. Jag vet ju att vakens dagar är räknade, liksom allas våra dagar är.

Men än så länge är det kängor och varma kläder som gäller. ”Än är det ju vinter kvar säger mor”, precis så som det sjungs i visan.

Dagens citat:

Förlora en timmer på morgonen och du jagar den hela dagen.

Naturligtvis så är det vackra skymningar och solnedgångar också, men då brukar jag bli så trött, så trött. Ja, allting jämnar i rättvisans namn ut sig. Sova måste vi alla göra.

Kram Annika

Dela gärna

About The Author

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen