Sveriges sydligaste udde.

Hejsan.

Förra veckan var ju min sista semestervecka och vi tyckte att vi skulle hitta på något ”semesteraktigt” sådär på slutet. Tillsammans med Stefan bror Mats och hans B, gav vi oss ut på en liten utflykt.

Jag har ju haft en väldig tur med vädret under min ledighet, och den här dagen var inte alls något undantag. Solen gassade och när vi stannade på vårt första stopp så var det redan ganska varmt och behagligt.

Kåseberga var vårt första delmål. Därifrån gick färden sedan till vackra Abbekås.

Vi strosade en stund i hamnen och kikade på alla båtar och de fina byggnaderna.

Medan de båda bröderna Olsson studerade en ”sump” som låg uppdragen som prydnad på gräsmattan vid småbåtshamnen, så njöt jag själv av den lilla söta båten som skulle ha passat mig som handen i handsken…

När våra magar började knorra av hunger vid lunchtid, så gick vi till det mysiga Bongsta Huset. Där avnjöt vi en fantastiskt god dagens rätt som såklart bestod av fisk och skaldjur. Så himla gott!

Sedan fortsatte vår färd till Sveriges sydligaste udde, Smygehuk.

På en gård vid havet fanns mycket att titta på. Där var konst från olika lokala konstnärer, vanliga turistsaker och vackra blommor. Vi strosade runt och njöt en stund av allt fint.

Tiden går ju alltid så fort när man har trevligt, och plötsligt var det dags att styra kosan mot Österlen igen. Fast först beställde vi vars en god kulglass.

Dagens citat:

Livet är svårt som det är. Ska vi dela det så ska det vara med någon som gör det finare.

Tack bästa M och B för en såååå mysig dag tillsammans ♥

Ha det gott.

Annika

Dela gärna

4 reaktioner på ”Sveriges sydligaste udde.”

  1. Åh vilken härlig tripp ni varit på de är de där sakerna vi minns när snön yr utanför vårt hus. Så sant det där med lycka och blommor, älskar också alla växtlighet. Fredag igen tiden den rusar så fort framåt. Vackert hår du har Annika.
    Må väl. Kram/MH

    1. Ja visst går tiden lite för fort. Tack, så gullig du är… jag har låtit mitt hår växa lite igen – Långt hår är ju det enklaste, bara att sätta upp om man vill. Kram på dig.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen