Sötast i Gyllebo.

Hej hej

Just nu är hela naturen en enda stor barnkammare, och det är en alldeles magisk tid.

En kväll när jag satt ute vid vår lilla våtmark vid gästhuset för att fotografera småkryp, så kunde jag i ena ögonvrån se hur ”Fru Rådjur” sakta närmade sig i det höga gräset. Att hon visste att jag satt där det rådde det inget tvivel om. Hon var helt enkelt inte särskilt rädd för mig.

När jag satt där och var djupt koncentrerad på att zooma in en roligt mönstrade liten skalbagge, så fick jag dagens sötchock…

 

Där kom årets lilla rådjurskid på försiktiga ben spatserande. Den mönstrade skalbaggen lämnade jag genast åt sitt öde.

Alltså, hur bedårande söt får man egentligen lov att vara?

Efter ett tag bestämde sig den ömsinta modern att det fick räcka med uppvisningen. Då tog hon ett språng över häcken in till grannen. Det lilla kidet slank smidigt bara rakt igenom och följde efter sin mor.

Efter att ha fått alla mina blomkrukor ansade under natten så kändes det ganska bra att sällskapet valde en annan trädgård ett tag! (sorry C och P)

Dagens citat:

Vart du än är på väg, må vinden komma inifrån och varje vy berika din färd.

Ha det fint och njut av alla små ögonblick.

Kram Annika

 

Dela gärna

About The Author

6 reaktioner på ”Sötast i Gyllebo.”

  1. Varje morron så måste jag bara kika in i din blogg i din värld av foton. Skrev på förra inlägget vilka fantastiska foton du tar. Kräver tålamod siktskärpa och stadig hand.
    Kan inte utan beundra din talang på alla dessa vackra bilder du tar. Åh lilla rådjuret det finns inte mycket som slår dessa småttingar i djurens värld och att följa sin mamma. Fotot där mamma rådjur tar ett vackert skutt över till grannen är elegant både av mamman och av dig att fånga ögonblicket. Insekten är ju så vacker vilka fäger de ser ut som ett smycke.
    Tack för att du förgyller en tidig morron för mig.
    Kram/MH

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen