Sommar ändå hörrni.

Hejsan.

Sommaren är här på riktigt nu, och det märktes inte minst på den mygginvasion vi fick för några veckor sedan här i Gyllebo. Det var myggor stora som gråsparvar, envisa och blodtörstiga. Just mygg hör väl mest till sommarens baksida. Enda fördelen med dem är att fåglarna får gott om mat till sina ungar.

De senaste veckorna har jag inte orkat gå upp lika tidigt som vanligt, för att gå till bryggan och bada. Men en morgon tog jag mig minsann i kragen och smög iväg i ottan. Full av besvikelse blev jag när jag kom ner till sjön och fick se att någon gjort sig en lägerplats mitt på bryggan. Det var ju ovanligt korkat tyckte jag, och småmuttrade fula ord för mig själv. Nåja, jag tog mitt morgondopp på ett annat ställe. Det var lite trixigt att komma i, men väl i vattnet så var det lika skönt som vanligt.

När det är sommar och varmt så händer det ofta att jag bara tar en liten handduk med i en midjeväska när jag ger mig ut på min springrunda. Att stanna till vid bryggan för en svalkande simtur är underbart. Bästa sommaraktiviteten man kan tänka sig.

Men en härlig promenad med hundarna är inte heller fel. En morgon var det extra fint. Korna såg nymorgnade och sömndruckna ut när vi  passerade och på vår lilla grusväg mötte vi igelkotten som skyndade på stegen ända tills den bara var en meter ifrån mig. Då rullade den ihop sig till en boll och började tuta och kuttra. Alltså de här kottarna, de är ju bara så gulliga.

Boktips

Jag har lyssnat på den tunga och sorgliga boken ”Min mörka sanning” av Anders Nicklasson. En bok om en ung mammas val att ställa sig framför ett tåg med sina två små barn. Det var verkligen en sorglig bok …

En bok som jag älskade och som jag varmt kan rekommendera är ”Kodnamn Alice” av Kate Quinn. Det var en superbra bok om en kvinnlig spion, kärlek och krig. En bok helt i min smak! Tips, tips, tips!

Dagens citat:

Livet är kort. Åk på semester. Köp skorna du vill ha. Ät den där efterrätten. Njut medan du kan.

Ha en härlig lördag.

Annika

Dela gärna

2 reaktioner på ”Sommar ändå hörrni.”

  1. Ja men visst den underbara sommaren är här, men den är lite lynnig får jag säga. Igelkotten är ju så söt, tyvärr ser man för många påkörda. Såg en kul skylt när vi körde de mindre vägarna i onsdags akta igelkottarna, tyckte jag var bra vi måste va rädda om våra djur. Älskar kor men är ju uppväxt på en bondgård så kanske inte så konstigt. Läste på YA om när Bollerup släppte sina djur stack 22 stycken och ännu saknas två hoppas de kommer tillrätta. För många långa år sen hade min bror sina ungdjur på bete, då försvann tre två kom tillbaka den ena blev förvildad tog många månader innan den sågs. Så sant citat! Ha en fin helg. Kram/MH

    1. Jag tycker också väldigt mycket om kor. Det är så otroligt avkopplande att se dem stå och idissla, jag älskar det. Jag håller med, sommaren är minsann ganska opålitlig. Det ska bli spännande att se hur midsommarvädret kommer att bli… Stor kram till dig.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen