Som ljuv musik.

Hejsan.

Att komma ut i naturen på morgnarna, vid den här tiden på året, är stundom helt öronbedövande. Alltså, vilken fågelsång.

I varenda träd och varenda liten buske så sitter det fåglar av alla de slag och färger. De sjunger på sina egna små sånger var och en. Tillsammans bildar de en fantastisk morgonkör.

Som ett dovt dånande kan man även höra spillkråkans trummande över hela sjön. Den överröstar allt. Spillkråkan är en stor hackspett, den största av dem alla tror jag. Den är alldeles svart med en knallröd hätta på huvudet. Man ser den då och då högt upp i träden, men mest hör man den, när den trummar nu på våren. Alla har vi våra egna sätt att imponera på varandra, både djur och människa.

Vårens alla ljud är nog bland det vackraste jag vet.

En kille som också gillar ljud, och då särskilt musik, det är mitt lilla barnbarn Scott. Redan som liten bebis kunde man märka hur vissa låtar föll honom i smaken.

Kanske blir han en musicerande kille när han blir större. Åtminstone har han stort intresse för de gamla instrumenten som finns hemma hos oss.

Hunden Lykke var däremot inte lika förtjust över hans spelande, och gjorde allt för att grabben skulle komma på andra tankar. Hon tvättade hans små fötter till exempel.

Nog är vårens tid som ljuv musik ändå!

Dagens citat:

Glöm inte bort att när våren och vintern slåss då vinner alltid våren. Alltid!

Även om kylan håller sitt grepp om oss, så vet vi med säkerhet att värmen kommer att komma – någongång.

Ha det bäst.

Kram Annika

Dela gärna

5 reaktioner på ”Som ljuv musik.”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen