Finaste vännerna.

Hejsan.

De finaste vännerna är djuren. De får mitt sinne att vara helt fridfullt och avslappnat. De är inte falska eller uträknande, de kommer inte med skitprat eller förtal.

Fåglarna vid bryggan till exempel. Tillsammans med dem kan jag alltid vara helt och fullt mig själv. På morgnarna när jag sätter mig en stund vid sjön, så har jag nu snabbt lärt mig deras olika beteende och mönster. Som små kompisar kommer de nu allt närmare. Det är som om jag är deras gäst i skogen.

De tre änderna kommer nu ofta flygande i luften och slår sig ner med ett magplask sidan om bryggan. En liten sädesärla kommer även den varenda morgon och vippar omkring på bryggan. Nyfiken på vem det är som kommit på besök i skogen.

För några dagar sedan när jag satt alldeles stilla och filosoferade, så dök det plötsligt upp en häpen figur bara några meter ifrån mig. Min första tanke var, att herregud, det där är ju en utter… Fast Stefan hävdar nu bestämt att det med största sannolikhet ändå var en mink. Tyvärr blev det ingen bild på min rädde kompis. Men när jag i efterhand googlade på nätet, så var det väldigt likt en utter, med brett ansikte och väldiga morrhår som kom uppsimmande ur sjön.

Till och med de tre änderna stannade upp och blängde på platsen där det stora vattendjuret försvunnit iväg på. Naturen har sina egna bestämda lagar, där alla individer ska få ha sin plats. Jag älskar att få vara gäst i djurens rike.

Såklart är mina egna husdjur mina allra bästa kompisar. Mina två hundar och två katter. Nu i veckan har jag haft skönhetsvård på hundarna här hemma. Klor har klippts, päls har trimmats och välbehövliga bad har det blivit. Molly och Lykke är alltså nu riktigt fina och redo att ta emot våren.

Fast när hundarna tar emot våren så brukar det förstås innebära att de rullar sig i något äckligt. Det kan vara liket efter en mus, en ruttnande snigel eller en lort av något slag, Vårbadet brukar därför få upprepas på nytt några gånger. Jag älskar mina vänner djuren, de är som de är och de spelar aldrig något spel i falsk fasad.

Dagens citat:

Falskhet visar sig hos människor som ”älskar” dig enbart så länge din närvaro fyller en funktion för dem. Deras lojalitet tar slut när de inte längre kan dra nytta av dig.

Ha en fin måndag och en bra ny vecka.

Kram Annika

Dela gärna

About The Author

2 reaktioner på ”Finaste vännerna.”

  1. Du har alltid så bra & fina citat, sparat en del och hoppas det är ok för din del.
    Att börja dagen med dina vackra bilder och tänkvärda ord ger en mjuk start som håller i sig hela dagen, man får ett lugn helt enkelt, Tack för det!
    Ha en bra dag:)

    1. Tusen tack för dina fina ord. Självklart får du spara citaten, det har jag ju själv gjort… Jag skriver alltid upp kloka ord som jag hör, ser eller kommer på själv i små böcker. Jag älskar kloka ord. Ha en riktigt fin dag och kram.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen