Solrosor i fokus.

Hejsan.

Dessa underbara blommor, jag bara älskar dem. Solrosorna med sina gula pampiga och maffiga blommor, som ivrigt vänder sitt ansikte mot solen.

I år när jag inte har några egna solrosor i min trädgård så passade jag på att njuta lite extra när jag var på självplockning här på Österlen. Solrosor kan man just nu plocka på flera ställen runt om i bygden, bla i Lunnarp och i Fågeltofta.

En varm sommarkväll var jag med min dotter i Fågeltofta. Alltså, vilken ljuvlig sommarkväll vi fick njuta av.

Lille Scott var också med den här kvällen, fast han verkade inte fullt lika imponerad av de magnifika blommorna, som ju faktiskt känns lite ”sticksiga”. Betydligt mer intresserad var han av alla humlor och bi som surrade runt i luften.

Dagens citat:

Jag vill vara som en solros; så att jag även de mörkaste dagarna står stark och rak och sträcker mig mot ljuset.

Ha det gott och kram från mig.

Annika

Dela gärna

2 reaktioner på ”Solrosor i fokus.”

  1. Hej, jag skulle väldigt gärna vilja veta var dessa går att plocka. Adress? Finns det någon kontakt till dessa personer? 🙂

    1. Hejsan. Inlägget är från i fjor, så jag vet inte om det finns några solrosor där i år. Det låg i Fågeltofta utmed väg 19. Däremot vet jag att Österlen Tulpaner har självplockning av olika blommor bla solrosor. Det ligger i Lunnarp, Tomelilla kommun. Du kan prova att ringa dit, Joakim Svensson tfn 0701475942. Du kan även hitta deras sida på facebook. Lycka till.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen