Saknar ungarna och tjuvstartat på lutfisken.

Hejsan.
Hoppas ni alla vaknar upp den här julaftonsmorgonen och bara mår sådär himla gott.
För det är trots allt det viktigaste av allt. Att ha hälsan, att vara frisk och må bra.
Även om det idag finns ett litet stråk av saknad och stark längtan efter mina tre döttrar, så vet jag ju att de alla tre mår bra. Det är ju faktiskt det viktigaste av allt.
Jag försöker istället att njuta av lugnet här hemma. Ett lugn som jag vet att jag definitivt inte haft om jag haft de här tjejerna här hemma!
Jag har i veckan skickat Tomten till både Canada och Australien, men jag vet ju att Tomten har så rysligt mycket att göra just i dagarna så han lär bli något försenad.
Jag hoppas ni alla som läser också får besök av någon tjusig tomte ikväll. Själv myser jag med min egen Gyllebotomte!
Idag kommer min syster med sin familj och min pappa Kurt hit till oss i Gyllebo. Vi ska njuta av en massa god julmat och som grädde på moset får det bli ”ris ala malta” till efterrätt. Det är så himla gott tycker jag.
Något som både jag och Stefan älskar på julen är lutfisken. Fast det har vi redan tjuvstartat med för någon dag sedan.
Första gången jag som barn fick smaka lutfisk så gillade jag det inte alls. Men mamma Ingrid var hård. Antingen fick man äta det som serverades, eller så blev man utan mat. Idag är jag såklart tacksam för att hon var hård och bestämd. Det har gjort att jag har kommit att älska denna speciella julrätt väldigt mycket.
Fast mamma Ingrid var förstås inte lika hård och bestämd mot barnbarnen. Då stod hon gladeligen och stekte köttbullar till dem istället. Men det är väl det som är tjusningen med att vara mormor kan jag tänka.
Jag är i alla fall glad över att Stefan är lika tokig i lutfisk som jag själv.
Den lilla hunden Snowie som jag passar över jul och nyår vill passa på att sända en hälsning till Thailand,  till sin matte och husse. Hon har det bra och trivs.
Dagens citat:
Det viktigaste är inte att allt är perfekt på julen. Det viktigaste är att man bjuder på sig själv.
Nej, nu måste jag ta tag i dagen och förbereda för en mysig julafton. Jag har massor att pyssla med nu.
Och har jag tur så kommer han i år igen – min egen Gyllebotomte!
Kram på er.
Annika
Dela gärna

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen