Så vacker vattenyta.

Hejsan.

Vilken vacker morgon det nya året inleddes med.

Efter en mycket lugn och mysig nyårsafton med Stefan och hundarna vaknade jag som alltid  väldigt tidigt på årets första dag.

Jag tog årets första bad i det knappt 3-gradiga vattnet och förundrades över hur vacker vattenytan var. Även om morgonen var mulen och grå, så var det som om vattnet skimrade lite extra.

Trots en ljuvligt vacker morgon förbyttes min sinnesstämning efterhand när jag på flera ställen såg spår efter nattens nyårsfirande. Hur kan man åka ut i ett naturreservat och skjuta upp smällare och fyrverkerier? Hur kan man medvetet skrämma slag på alla de vilda fåglar som brukar ligga här och sover varje natt?. Hur kan man skjuta upp en massa skräp i luften som får ligga kvar i den vackra naturen. Korkade idioter!, tänkte jag för mig själv.

Den flock svartfåglar som alltid leker ovanför vattenytan var nästan de enda fåglar jag såg den här vackra morgonen. Årets första.

Den här vackra morgonen som var ovanligt tom på vilda fåglar, önskade jag hämndlystet att de korkade nyårsfirarna skulle vakna upp med tidernas bakfylla, att de själv skulle bli väckta med en bomb i sängen och tvingas fly hals över huvud…

Dagens citat:

Kära Karma. Jag har en lista på människor som du har  missat.

När ska vi människor förstå att vi bara är gäster i vår natur? Vi lär vara jordens intelligentaste, men med alla säkerhet också de mest egoistiska varelserna. Om naturen ska fortsätta att vara en trevlig plats för oss att besöka så måste vi vara rädda om den. Vi vill väl alla ha tillgång till rent vatten och en grönskande skog? Då måste vi alla vara rädda om det vi har.

Kram Annika

Dela gärna

2 reaktioner på ”Så vacker vattenyta.”

  1. Åh man blir så arg och besviken på dessa människor som inte visar respekt och empati för natur & djurliv. Det har tyvärr varit mycket slitage och förstörelse i naturen under 2020 då (kanske egen tolkning) många har utnyttjat naturen i Sverige helt på egna villkor utan tanke på att man har detta till låns och att samma villkor gäller vid vanliga lån av annans ”egendom” att man har vett & sunt förnuft att också lämna utan spår. Men som du säger…Karma kommer alltid ifatt på något sätt:)

    1. Jag har också lagt märke till hur mycket skräp och förstörelse det varit det gångna året. Många fäster stor vikt vid allemansrätten, men glömmer totalt bort alla de skyldigheter som också finns. Kram och tack för din kommentar.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen