Pulka och pepparkakor.

Hejsan.

Jag vaknade upp till en magisk vintermorgon. Det var snö och en smula frost och vår lilla gran strålade så fint ute vid gästhuset.

Suget efter mitt morgonbad rev i kroppen på mig, nästan som en slags abstinens. Men jag hade lovat att hålla mig hemma den där morgonen.

Det skulle komma ett litet rart besök på morgonkvisten och då ville jag såklart vara hemma och ta emot min lille gäst. Jag gick en runda i trädgården och njöt av den vackra morgonhimlen.

Så kom han äntligen, den lille pepparkaksgubben, med ett helt fat nybakta pippi-pepparkakor.

Hans ögon strålade och jag kunde förstå att hans förväntningar var lika höga som mina egna. Han hade övat därhemma på att överräcka rätt pepparkaka till rätt mottagare.

Morfar Ginkos pepparkaka fick vi lägga undan, eftersom han var ute med sin kompis och jagade vilda grisar just den morgonen. ”PANG”, sa Scott med väldigt hög röst och demonstrerade hur det något aggressiva skottet avlossades. När vi provsmakat på våra pepparkakor var det dags för lite pulkaåkning.

Att åka pulka tycktes inte riktigt lika kul som att själv dra den, upp och ner för backen. Att det sedan inte gick så bra att dra sin tunga mormor, ja det ligger liksom i sakens natur (som GW skulle uttryckt sig)

När vi nästan hade tröttnat på den där pulkan och den kalla snön, då fick vi syn på Stefans silvriga jeep ute på vägen. Med sin lilla finger pekade Scott ut mot vägen och sa; Moffar Ginko, tuff bil och Kent PANG hjort! Sedan fick vi skynda oss hem, för Scott skulle ju dela ut pepparkakor till jägarna.

Med röda kinder och Pippi-pepparkakor njöt vi sedan av en god fika allihopa.

Dagens citat:

Tre ting är skrivna med osynligt bläck på alla barns önskelistor. Varma leenden, snälla samtal och nyktra blickar.

Ha en fin dag. Kram Annika

Dela gärna

About The Author

2 reaktioner på ”Pulka och pepparkakor.”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen