Priset på färska champinjoner.

Kära Blogg
Vi fick ännu en dag med en massa flytande D-vitamin. Jag älskar solen!
Tidigt, tidigt … nästan innan solen gått upp, sprang jag och Johnny vår runda runt sjön. Jag var ganska stel och hade molande värk långt, långt inne i ljumskar och höfter, men i ett mjukt och mycket lugnt tempo så njöt både ”hung och tant”.
Senare på förmiddagen promenerade jag med småhundarna ut på ett område i Gyllebo som vi kallar för ”Stäppen”. Där finns den vackraste enebacke man kan tänka sig.
 
När jag var barn minns jag att färska champinjoner var något väldigt dyrt … om det överhuvudtaget gick att köpa i affären. Jag älskar den här svampen, i alla dess former. Rå, stekt marinerad … Det är bara så himmelskt gott, tycker jag.
Jag minns när jag som liten flicka lekte hemma i hagarna på Christinehof och hittade dessa vita små bollar. På stående fot brukade jag äta de där små delikatesserna, och hade då inte en tanka på att det kunde vara vit flugsvamp.
Nu kan man köpa färsk svamp på ICA. Fem kronor för en ask. Visserligen från Polen, vilket jag tycker är onödigt långt iväg. Helt galet vad vissa saker blivit billiga.
Den här dagen frossade vi lite extra till kvällsmaten.
 
Stefan mådde lite si och så efter sin behandling, och kom hem till lunch. Här hemma skötte han företaget från soffhörnet istället. Katterna blev stormförtjusta över att få sällskap mitt på ljusan dagen.
 
 
Även hundarna blev glada över att få familjen samlad. Ljudet av Stefans bil känner de alla igen på långt håll.
Johnny inväntade Stefan med nosen tryckt mot dörren. Småhundarna satt fint på sin röda matta, sida vid sida i spänd förväntan.
 
Dagens outfitbild:
Munktröja: köpt i Mexico
Grått linne: så gammalt att inköpsstället totalt fallit i glömska.
Tommy hilfiger Jeans: Köpta på Eckerlunds år 2010
Birkenstockskor: Köpta på Hälsolinjen i Simrishamn och gör underverk mot hälsporrar.
 
… grå krans på väggen av mossa: köpt på Kockska Blommor i Simrishamn
 
Molly tycker om när hon själv kan komma upp i fåtöljer och ligga där och mysa. Jag brukar lägga ut kuddar så hon ska kunna klättra upp via dem.  
Nu har Stefan istället spikat ihop några små pallar åt henne. För att hon inte ska glatta köpte jag ett par billiga stolsdynor på Rusta som vi spikade på. Ganska enkelt och kanske inte de snyggaste små möblerna som tillverkats, men Molly älskar dem.
 
Dagens tänkvärda:
Om de saknar dig,
hör de av sig
Om de behöver dig,
säger de det
Om de bryr sig om dig,
visar de det
… och om inte, är de inte
värda din tid.
 
Kram från mig.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Dela gärna

About The Author

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen