Den helige Valentine.

Kära Blogg
Så har det varit Alla Hjärtans Dag. En högtid som härstammar från ett helgon på medeltiden sägs det. På medeltiden ansåg man att just den 14 februari var dagen då alla fåglar bildade par och man såg också denna dag som vårens första.
Här hos oss på Österlen stämde det alldeles extra mycket., det där om vårens första dag. För nog doftade det vår i luften alltid. Helt underbart var det, den här tidiga morgonen på Alla Hjärtans Dag.
 
Lilla Lykke och lilla Molly spatserade sida vid sida som två små kycklingar när vi gick på vår tur runt sjön. Precis bakom mig lunkade Johnny med nosen tryckt mot mitt ena ben. Ja, ljuvligar än så här blir inte en dag i Februari.
 
Det kvittar hur ljuvligt och vårlikt det är … vissa saker är egentligen bara tråkigt … ja riktigt jävla piss.
Som tex cytostatikabehandling. Det spelar ingen roll hur mycket solen skiner och att vi blir bjudna på varma kanelbullar och kaffe, att sköterskan är munter och patienten mittemot strålar av glädje efter att ha fått löfte om ett helt år kvar att leva …. Nej, cytostatikabehandling är bara bläää.
Men trots det kämpar Stefan tappert på. För vad finns det för val?
Som anställd hade han varit sjukskriven för att orka med trötthet och mående av behandlingen – som egen företagare bitar han ihop och kämpar på….
 
Jag längtar tills läkarteamet i Lund låter meddela att Stefans värden åter bli så pass bra att behandlingen kan återgå till preparat i tablettform. Då jäklar tänker jag boka en resa för oss båda. En äventyrsresa i storslagen stil. Tiden rusar, och vi måste passa på med allt roligt medans tid är.
För visst blir man häpen av att göra en tillbakablick … bara några år räcker …
Vi för 10 år sedan.
 
På kvällen rengjorde jag ett av de roligaste rummen vi har att städa i huset. Groventrén/tvätttsugan. Det är djurens tillhåll och inget annat rum blir så väldigt smutsigt som just här.  Det blir alltid sådan väldigt skillnad av lite rengöringsmedel och nytvättade mattor och fällar.
 
Så var det dags för manikyr och pedikyr av småglinen. Båda två gillar det och myser av att bli ompysslade.
Kloklippning är detsamma som gosestund för dem.
 
 
Sist men inte minst vill jag skicka en varm grattiskram till min systerson Samuel, som just den här dagen fyllde hela 10 år.
Grattis Samuel ♥
Ja, som sagt – tiden rusar.
 
Dagens citat:
Att vänta på ett mirakel
kräver tålamod.
Att skapa ett mirakel
kräver arbete.
Att vara ett mirakel
kräver modet att
öppna ditt hjärta.
 
Kram och Hejdå Bloggen
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Dela gärna

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen