Nu kan man smaka våren.

Hejsan.

Det händer så himla mycket ute i naturen vid den här tiden på året.

Med alla sinnena kan jag märka hur våren nalkas. Det hörs på fåglarnas allt starkare och ihärdigare sånger. Det hörs i bäckens vilda porlande och mina egna lite lättare steg på gruset i vägen.

Det syns i naturens färger, i knopparna som sväller och människors lite varmare leende.

Nu när maskarna förvandlat alla höstens löv till jord, kan jag känna doften av mull. Jag kan också ana en svag doft av hederlig skit, gödsel från bondens första vårbruk. Jag älskar att ta djupa andetag och fylla mina lungor med denna vårdoft.

 

Den första smaken av vår, det måste väl vara då man tar sin första lilla tugga på ett skirt ramslöksblad. Så starkt och så gott och så mycket smak av våren.

Att det är vår det kan jag känna i vinden som sveper mot huden i mitt ansikte. Fast mest känns det såklart i hjärtat. Vårkänslor, det finns inget bättre.

Med alla mina sinnen känner jag hur våren pockar på. Kropp och själ kommer i balans, och jag tror att det är likadant för de flesta levande varelser. Balanssinnet mår gott.  Med syn, hörsel, lukt, känsel och smak råder det inga tvivel – våren nalkas. Eller hur Herr Gessle?

Dagens citat:

Att begå misstag är oförlåtligt. Om man ändå begår misstag bör man lyckas med dem.

Ha en riktigt härlig måndag.

Kram Annika

Dela gärna

About The Author

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen