Naturen och sociala medier.

Hej hej

Mer än någonsin känner jag att naturen ger mig både kraft och styrka. Vi befinner oss i en tid som på ett sätt känns lite hårdare.  På sociala medier finns det så mycket mer hat än vad det gjorde när jag gick med i facebook för snart 15 år sedan.

Ofta på sociala medier krigar människor om sina åsikter. Det kan gälla hanteringen av coronaläget, det är åsikter om vaccinet, ibland kanske bara banala saker som ställer till en tvist… Människor som i vanliga fall varit god vänner blir istället bittra fiender. Diskussioner som i verkliga livet gett båda parter lärdom och olika syn på saker och ting, blir kanske istället anledningen till ovänskap. Det är så sorgligt tycker jag, för inget är svart eller vitt, och kanske inte heller helt rätt eller helt fel heller.

Istället för att scrolla runt för mycket på social medier så väljer jag att låta mitt sinne njuta av naturen. Det både sparar på den energin jag behöver och ger väldigt mycket förnyad energi tillbaka också.

 

Det känns allt lite sorligt att det forum som skulle hjälpa människor att hålla kontakten och komma närmare varandra, istället ibland bidrar till att öka klyftorna och får vänner att glida ifrån varandra.

Jag njuter så av mina morgnar vid sjön och jag älskar när min badkompis kommer till bryggan. Där kan vi diskutera allting, både högt och lågt, allvar och humor. Det är så mycket bättre än alla social medier.

Fast det förstås – det finns väldigt mycket bra med sociala medier också. Som i går då jag kunde delta på underbara Marias yogapass. Det var bara att rigga upp surfpaddan, rulla ut yogamattan och hänga med iklädd pyjamas. Så underbar start på dagen. Tack bästa @yogamedmig.se för att du bjöd oss alla på den här stunden.

 

Dagens citat:

När folk slutar att såra varandra, minskar också hatet.

Tänk om vi kunde sprida lite mer kärlek och omtanke åt varandra, för det var väl ändå det som var mening med sociala medier.

Ha det fin, kram Annika

Dela gärna

6 reaktioner på ”Naturen och sociala medier.”

  1. Ms Longstocking meets Penny and the pink yoga mat.. A new childrens blockbuster movie , book , internet stuff etc ……

  2. Håller verkligen med dig, man kan undra vad som hänt med människor, de är ofta sura och vresiga nästan aldrig ett leeende. Det är hets på många bloggar riktigt otrevligt, livet är för kort för att lyssna på negativa människor. Du har en sån fin blogg härliga naturfoton, det är mysigt.
    Må väl/MH

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen