Mitt Maj 2024

Hej hej

Mitt Maj har varit lika vacker och härlig som den månaden brukar vara. Naturen kan man ju faktiskt alltid lita på och våren har aldrig heller svikit, även om den ibland strular en del. Bokskogen slog ut och jag har njutit av några tidiga morgnar vid bryggan.

Min dotter Amanda fick en allergichock och skrämde upp mig rejält, men allting gick som tur var väl. Sjukvården går som bekant på knäna, och den här gången kunde det slutat riktigt illa.

Mitt kära jobb ringde och behövde mig ett par veckor den här månaden och att komma dit känns alltid kul. (Tips, tips – åk gärna dit, där är betydligt mer än vad man kan tro. En rolig affär helt enkelt.)

Jag har överraskat en kär vän som fyllt halvjämnt. Så flyttade jag ut alla mina dahlior i den nya odlingsbädden. Jag och min yngsta dotter åkte på bussresa till Polen, och lagom till Morsdag så kom äntligen min ”Kanada-unge” hem en runda. Hon stannar inte länge, men jag hinner åtminstone se henne lite grann.

Nu hälsar jag Juni välkommen. En sommarmånad som har lite festligheter att erbjuda.

Dagens citat:

En dag i taget, det är bra nog. Se inte tillbaka med sorg över det som varit, det är ändå borta. Oroa dig inte för framtiden, den är inte här än. Lev i nuet och ta aldrig morgondagen för given. Gör just den här dagen värd att minnas! Lycka är en resa, precis som livet. Njut av åkturen!

Ha en skön söndag

Annika

Dela gärna

4 reaktioner på ”Mitt Maj 2024”

 1. Ja underbara maj är bakom oss, den månad då alltid fullständigt exploderar i naturen, kan inte bli bättre. Åh stannar hon inte hemma lite längre din Kanadaflicka trodde en månad, men så kan det vara jobb och annat väntar. Va fint med en ny ring från annat guld, då är du riktigt stilig på din hand mer än vanligt. Bra citat det stämmer så väl, men jag ser ofta tillbaka inte med sorg men med saknad av de som inte finns mer. Idag ska jag till retro försäljning i Östra Vemmerlöv. Vi som varit lanthandlare tycker det är nostalgiskt att se tillbaka haha. Blir förvånad att så mycket finns kvar där får väl se om jag hittar nåt kul.
  Ha en fin söndag. Kram/MH

  1. Min dotter är kvar i Sverige, men hon är på en veterinärkongress nu, och ska även en tur till Sweden Rock, men jag hinner nog se en skymt av henne innan hon reser tillbaka igen. Oj, ja jag passerade loppisen hos ”Gudrun på backen” idag och såg att där var helt fullt av människor. Hoppas du hittade något fint. Kram på dig.

 2. Maj har försvunnit i ett nafs. Men vilken månad! Nu är det Juni som får leverera.
  Fy, för allergichock. Vilken tur det gick bra. Vad var det hon reagerade på?
  Idag ska vi köra hem. B7 ska sova över, läkarbesök, massage, mammografi, student, Makens födelsedag, B4s födelsedag. Samma vecka 😅
  God söndag!

  1. Oj, jösses vilket digert program du har den här veckan. En dag i taget. Man tror att min dotter fick sin allergichock av ett ämne som finns i läkemedel. Hon får ibland kraftiga gallkrampor, och var tvungen att ta Voltaren mot det. Hon tog två tabletter och de var av två olika fabrikat… man tror att det kan ha berott på den ena sorten… Det hemska var att de på akuten gav helt fel dos adrenalin intravenöst (den dos hon fick skulle ha räckt för en häst) Detta gjorde att hennes hjärta sviktade och blodtrycket sjönk ner till 69/38 (jag trodde inte man kunde få så lågt) Ja, det kunde ha gått riktigt illa. Kram på dig.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen