Min lille sjö, du är så fin.

Hejsan.
Äntligen har jag och hundarna kunnat ta en promenad ner till vår älskade Gyllebosjö.
Där är så underbart vackert. Även om jag blev lite häpen över att det ännu såg så vintrigt ut där.
Men åhhh … jag lovar att fåglarna sjöng både ljuvligt och  ljudligt. Men inte någon sång som handlade om vinter den här morgonen i alla fall!! Det var vårsånger för hela slanten i varenda träd och buske.
Det stramade och gjorde lite ont när jag gick, men även om rygg och nerv egentligen ska vila, så måste hjärta och sinne få sitt. Kroppen har ju en massa andra delar också som måste hållas igång för att må bra. Armar, fötter, ögon och öron … ja, allt det där måste få sin aktivitet för att bli lyckligt. Och jösses så gott jag mådde den här morgonen.
Att lyssna på det porlande ljudet från bäcken och se alla tecknen på att det faktiskt var en vår på väg, det kändes underbart.
Hemma i min egen trädgård har det även börjat titta upp lite vårblommor. Snöklockorna kikar fram genom snötäcket och i en solig hörna lyser de ljuvligaste irisarna upp.
I fjor vid denna tiden stod min lilla rödsippa i full blom. Men nu börjar man äntligen se skymten av små knoppar. Julrosen blommar snart för fullt och påskliljorna är på gång. Allt känns så hoppfullt och jag är glad att det bara är i slutet på mars. Jag vill liksom spara allt det där underbara, för när det väl kommer igång så går det alldeles för fort.
Dagens citat:
Du mår bättre om du:
Tänker mindre och känner mer.
Surar mindre och ler mer.
Talar mindre och lyssnar mer.
Dömer mindre och accepterar mer.
Tittar mindre och gör mer.
Klagar mindre och uppskattar mer.
Fruktar mindre och älskar mer.
Alla har vi nog något att bli bättre på i vår strävan efter lyckan.
Jag ska tänka lite extra på att lyssna lite mer, istället för att prata hela tiden. Det få bli dagens ”att tänka extra på” för min del.
Det där med att prata så förtvivlat mycket, det har jag nog ärvt av min mormor. Hon pratade så hon inte fick luft till slut…
jag måste hinna prata nu när jag träffar er förstår ni, sa hon och fortsatt prata utan att andas….
Ha en härlig dag.
Kram på er från mig.
Annika
Dela gärna

About The Author

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen