Min jägare kom hem och bästa trädgårdshandskarna.

Hejsan.

När jaktlaget i Småland skjutit klart sin tilldelning på älg, så kom min käre jägare hem igen. Vädret här hemma var riktigt härligt så vi valde att ta en kvällstur vid havet.

Hundarna var vilda av glädje och så uppspelta att de skällde på allt och alla. Dels för att vi var samlade allihopa och så älskar de naturligtvis att få följa med till havet. De är som ett gäng vilda busungar som ska göra något riktigt roligt, där röstvolymen är något förhöjd. Att försöka stoppa ett sådant gäng är inte det lättaste.

De flesta vi mötte där på stranden log lite roat åt den lilla flocken, men det fanns också någon som såg direkt förargad ut. Stefan brukar (som ett hack i en LP-skiva)  upprepa ”tyst, tyst, tyst” … Fast det där tror jag inte hjälper ett dugg, snarare tvärtom, jag tror hundarna uppfattar det som om Stefan också skäller, och de tänker då säkert ”yes, nu skäller vi ju allihopa” 🙂

Vi njöt åtminstone av vår tur vid Knäbäckshusen, och efterhand lugnade sig alla hundarna också och kvällsturen slutade tyst och harmoniskt.

I år hade jag bestämt att inte köpa en enda ny blomsterlök till trädgården. Fast när man hittar prisvärda lökar så kan man såklart inte låta bli. Lite allium i vitt och lila petade jag glatt ner en dag när höstsolen strålade.

Bästa sällskapet hade jag också i trädgården. Alla tre hundarna sprang glatt runt mina fötter, även om det bara var Penny som var en linslus den här gången.

Så måste jag ju göra reklam för världens bästa trädgårdhandskar – ett par gummerade handskar från Milwaukee. Hela sommaren har jag rotat runt i jorden med de här, och ännu är de lika hela och lika sköna att ta på sig. Sådana där blommiga tanthandskar med små ploppar på, de kan slänga sig i väggen, de håller inte mer än någon vecka tycker jag. Och inköpsställe på dessa då? … Luckan förstås♥ Bästa Lokalföreningen i Brösarp.

Blir ni sugna på att investera i bra handskar så måste ni boka in fredag eller lördag nästa vecka. Alltså den 27 eller den 28 oktober. Då är det nämligen kalas där på Luckan, och vet ni – det bjuds på våfflor!! Och våfflor är väl alla sugna på.  Såklart kommer jag att vara där. Hoppas vi ses!

Dagens citat:

Det effektivaste sättet att göra något på, är att göra det.

Och att göra våfflor, det ser jag verkligen framemot.

Kram Annika

Dela gärna

About The Author

4 reaktioner på ”Min jägare kom hem och bästa trädgårdshandskarna.”

  1. Härligt att gå där och nästan ha stranden för sig själv.
    De handskarna verkar bra. Annars blir de flesta så som du beskriver.
    Tyvärr lite långt att åka till Brösarp och äta våfflor 😉
    Trevlig fredag!

  2. Dom är ju så söta de där små lurvisarna. Ja vad gör de att dom skäller dom är ju glada och förstår man inte då så får det ju va så. Men å andra sidan så kan jag tycka att många man möter inte är så vänliga nuförtiden vad det beror på vet de väl själv kanske. Vilken vind jag var på Örum och badade kunde knappt ta mig till bilen två steg fram och ett tillbaka, otäckt det är. Men värre väntas stormen är på ingång men den är inte välkommen hos mig. Bra där du gör lite reklam från din före detta arbetsplats. Var rädda om er, bli inomhus för det ska jag tills vinden stillat sig. Kram/MH

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen