Min badkompis och killen som vill vara som sin mormor.

Hej hej

Alldeles extra glad blir jag de morgnar då jag hör ett prasslande ljud på stigen och en ljus röst som viskar ”hejsan” bakom min rygg.

När min badkompis och jag lyckas parera in så vi möts i gryningen då blir det alltid en bra morgon.

En morgon höll jag på att skrämma livet ur en utländsk fiskare som kom smygande i dunklet. Ute ifrån det mörka vattnet hälsade jag artigt på honom när han sömnigt kom gående med sin pannlampa på huvudet. För även om man befinner sig naken i en mörk sjö, så tycker jag nog att man bör hälsa på andra människor som kommer förbi… Förmodligen trodde han att jag var en mystisk sjöjungfru som uppenbarade sig i mörkret, för han hastade snabbt bara vidare.

Fast oftast är jag ensam med mina badankor och det är mysigt det med.

En vacker morgon hade någon lämnat ett klokt ord på bordet vid bryggan. Visst är det väl så, att varje dag är en ny möjlighet.

Senast jag mötte min fina badkompis så valde vi att ta en extra lång runda i skogen. Vädret var underbart, vi hade en helt ny dag framför oss med en massa nya möjligheter.

Jag har haft en liten övernattningsgäst hos mig. Det var den lille ”Tjabokillen” som blev väldigt nyfiken på mina örhängen. När jag plockade fram min egen mormor Olgas gamla antika clipsörhänge, så blev han eld och lågor. Såklart ville Scott vara lika fin som sin mormor, och nog blev han väl minst lika tjusig, så säg.

Dagens citat:

Var av en sådan sort som somliga stör sig hejdlöst på, andra beundrar och de närmast dig har lätt för att tycka om.

Man kan aldrig vara älskad och omtyckt av alla. Om man är sitt sanna jag, om man är omtänksam och vänlig mot andra, och gör sitt bästa – då får det vara bra nog.

Ha det fint.

Kram Annika

Dela gärna

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to Top