Midsommarlunk och skvallertanter

Hej hej

Midsommarafton följdes av en något kallare och regnigare midsommardag. Fast det gjorde inte oss så himla mycket. Vi tog det med ro och njöt av en härlig promenad med hundarna i sommarbyn.

En grannes lupiner sjöng på sista versen såg jag. Trots att de är klassade som en invasiv art och ska utrotas, så kan jag inte låta bli att älska dem ändå. När vi flyttade hit till Gyllebo så försökte jag plantera några i trädgårdskanten, men se där trivdes de inte alls, och hur jag än fjäskade för dem, så ville de inte växa här hos oss.

En annan granne har ett så gulligt litet bibliotek vid sin tomtgräns. Där kan man låna en bok och sätta dit en annan. Det är verkligen ett trevligt initiativ med det här bokskåpet.

När midsommardagen övergick i kväll, så hade jag planerat in det stora hundbadet. Alla tre hundflickorna fick bli ordentligt badade med både schampo och balsam. Efteråt var de så himla gullig när de på rad marscherade in till Stefan i TV rummet och liksom ställde sig hos honom för att beklaga sig (som om de ville säga ”kolla vad hon gjort med oss”) Tre riktiga skvallerbyttor är de minsann, de där tre.

Egentligen tror jag att de gillar att bli rena och fina, men när det är dags för att ställa sig i badbaljan då försöker de alltid att gömma sig för att komma undan.

Dagens citat:

Ibland när man tänker att det måste vara antingen – eller, upptäcker man plötsligt att det helt enkelt är både – och.

Idag väntas en fin och riktigt varm dag. Njut och ha det gott.

Annika

Dela gärna

6 reaktioner på ”Midsommarlunk och skvallertanter”

 1. ”look what she’s done to us” ….. hahahaha , yes you are mean.. cats lick to keep clean however dogs love being dirty…

  1. That’s so true. Our cat loves to lie on everything that is freshly washed. Places where I don’t really want him to be… while the dogs like to rub themselves into stinky carcasses if they get the chance.

 2. Vi gillar lupiner. Vi hade det i vår förra trädgård. Det är så fint när de växer där i vägkanten. Värre med parkslide då.
  Idag ska vi köra hem några dagar. Vi har dock inte bestämt när. I eftermiddag. Prognosen säger moln vid två, då kör vi då. Vore skönt med ett bad innan, vi får se hur det blir.
  Njut av dagen!

  1. Ännu ser det inte ut att bli så mycket moln, men det brukar inte vara så lätt att spå vädret här på Österlen. Njut ni också och kör försiktigt. Kram kram

 3. Vi får njuta av solen och värmen för det ska ju bli regn. Det är bra med lite växlande väder så blir alla lika nöjda. Va coolt med ett sådant bokskåp såg att Ystads sjukhus också hade en korg med böcker låna, läsa eller göra ett byta.
  Ah vad hundarna är små det är mycket päls på dom. Fint foto på dig Annika!
  Ha en skön torsdag. Kram/MH

  1. Ja, det är bra för allt och alla med växlande väder. Hundarna är inte stora nej, de väger lite drygt 3 kilo var, så det är nästan mest päls. Kram till dig och tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen