Laddar energi, lyssnar på böcker och tar dagen som den kommer.

Hej hej

Nu är nästan alla julsaker undanplockade hemma hos oss. Förutom några små ljusstakar i gästhuset som ingen riktigt orkat byta ut ännu.

Fast, med tanke på vintervädret vi har nu, så känns det inte speciellt bråttom och dessutom är det väldigt mysigt med det varma ljusskenet i fönstren.

Det var verkligen länge sedan som vi fick så här mycket nederbörd, åtminstone i form av snö. Utan att egentligen ha sett några siffror på hur mycket snö som fallit, så kan man ju se hur mycket vatten det finns i bäckar och vattendrag.

Isen på sjön har nu blivit rejält tjock, åtminstone där vi har vår vak. Fast om isen håller till att åka skridskor på, det vågar jag verkligen inte gå i god för. Jag vet att det fryser väldigt ojämnt och olika på Gyllebosjön. Ibland kan det vara is på något ställe och öppet vatten på ett annat.

En tidig morgon kom en våglig pimplare ner till bryggan och traskade glatt ut på isen. Tokstolle, tänkte jag … och förmodligen tänkte han detsamma om mig. Jag tycker att det skulle vara hemskt att riskera att gå igenom isen med kläderna på sig.

Allt sedan jul så har jag mest vilat och laddat batterierna. Allting har fått ta lite längre tid och det är så skönt ibland.

Fast det förstås, en dag i förra veckan var jag ju i Malmö och firade min väns födelsedag. Den dag tog jag inte det minsta lugnt. Det blev en fantastisk dag!

Boktips

Den senaste boken jag lyssnat på, är boken om ABBA, ”Vemod undercover” med Jan Gradvall. Om man som jag är född på 60-talet så har man såklart väldigt många minnen till just ABBA och deras musik. Jag undrar tillexempel, hur många som under sin skolgång fått uppträda på ”roliga timmen” som Agneta och Frida…? Jag minns hur vi stod på katedern och mimade med vars ett hopprep som mikrofon. Lyckligast var den som fick vara Agneta…

Dagens citat:

Ibland är musik den enda medicin som hjärta och själ behöver.

… och visst är det otroligt så mycket minnen och känslor det kan finnas i musik, i en viss låt eller i ett musikstycke…

Ha en härlig dag.

Annika

 

Dela gärna

6 reaktioner på ”Laddar energi, lyssnar på böcker och tar dagen som den kommer.”

 1. Här bär isarna tror jag. Nu är där så mycket snö på dem, att det är svårt att åka skridskor. Det brukar vara någon som snöröjer så det går att åka skridskor. Får se hur det ser ut på dagens promenad. God torsdag!

  1. Nu har vi också rejält med snö på isen här. Jag tror nog att den håller för idag var det många pimplare ute… det är nog bara jag som är extra rädd för att braka igenom. Ha en fin fredag och kram.

 2. Hur vågade människan ge sig ut på isen. Haha ja han trodde nog han såg i syne bada i isvak kräver mod. Njut av det fina vädret för nästa vecka ska det bli tö om vi kan lite på de lärde.
  Abba var så bra superfin musik. AnniFrid en jättetrevlig person som handlade i vår ICA butik i Glumslöv. Hon var på den tiden gift med Russo Reuss, de hade sommarhus i byn. Hon sa till mig trivs så bra och handla hos er jag får va ifred och vara mig själv gott betyg till oss.
  Kram/MH

  1. Åhhh så fint att du fått möta Annifrid. De är alla duktiga musiker som vi kan vara stolta över, de där Abborna. Jag önskar dig en fin fredag och du har nog rätt, snart blir det mildväder igen. Kram kram

 3. Hej rara Annika. Med ”bara” tre decimeter snö här vid stugan intill Göteborg känner jag såklart medlidande med hur mycket mer det på sina håll i Österlen har fallit. Eller överdriver kanske Dagens Eko i radion en smula, tro? Nåja, här puttrar vatten för att i tekannan hällas på mystiska mörka blad (dock garanterat lagliga) som jag fått av en ibland alldeles för grön väninna. Det blir morgonens första te, efter kaffet vid sjutiden. Och på grammofonen snurrar gamla vinylplattan ”Singin’ the Blues” med Christina Wendel och Skarback Selection (från 1979) med ett grymt saxsolo av Johan Stengård mitt i. Vanlig fredag. Plikter, weekend-förberedelser. Jag gissar att du efter julens mys och nyårs förhoppningar är tillbaka med gott humör i vardagens rutiner och siffror. Ha det jättefint. (Men vid den här tiden i fjol nämnde du väl tidiga tulpaner, ack ja.)

  1. Hej hej. Jag tror kanske att Österlen också fått ungefär 3 dm snö, med vissa variationer. Dock faller snön aldrig rakt ner här, så därför blir det väldiga driver på sina håll. Det låter spännande med ditt te som säkert är väldigt hälsosamt, även om allt som är onyttigt brukare vara godare… Ja, det är sannerligen en väldigt skillnad mellan åren. Just nu känns det långt till våra lökar kan titta upp. Jag önskar dig en fin fredag. Kram kram

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen