Kvällsljuset i maj.

Hejsan.

Alldeles extra njuter jag av mina kvällspromenader den här våren. Tillsammans med min lilla hundtriss strosar jag sakta ner i skogen varenda kväll för att koppla av och rensa hjärnkontoret litegrann.

Det känns som om bokskogen är alldeles extra limegrön i år, och ljuset än mer sagolikt än vad jag minns att det brukar vara.

Ganska snart så kommer vitsipporna att vara ett minne blott. Fast på sina ställen lyser de ännu upp stigens kanter, och det är bara så himla vackert.

Nu är vi inne i den där tiden som man brukar kalla för ”mellan hägg och syren”. Och visst är det ljuvligt när häggen blommar, och när vi har syrenernas tid framför oss.

Samtidigt har körsbärsblommorna också slagit ut och även en massa hagtornsbuskar blommar just nu.  Underbart.

En morgon då jag gick en runda i trädgården blev jag så glad, jag hörde nämligen årets första näktergal. Efter att ha sviket oss i fjor så var han äntligen tillbaka igen. Och alldeles extra mycket tycker näktergalen om snåriga buskar, som tillexempel hagtorn. Extra rädda om täta buskar tycker jag nog vi bör vara, för att få njuta sommarens vackraste sångfågel.

Dagens citat:

Vik mjukt ihop föreställningarna om vad du borde. Vara. Varit. Vik undan de största livslögnerna du burit med dig. Klä dig i det som väcker dig. Din glädje. Din lust. Omhulda dig av tröst. Gråt tills du gråtit klart. Skratta som om källan är oändlig.

Ha en riktigt fin fredag, och utgå tvärsäkert från att siffran 13 är ett turtal och ingenting annat!!!

Kram Annika

 

Dela gärna

About The Author

2 reaktioner på ”Kvällsljuset i maj.”

  1. Dina foton de är fantastiska! Den 13 är ett turdatum det var då vi blev föräldrar för första gången. Naturen är helt magisk och att det kan vakna till liv efter varit vilande och fullständigt explodera, jag njuter av det hela det bör alla levande varelser göra.
    Fin helg. Kram/MH

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen