Julstök, julgransköp och en massa annat härligt pyssel.

Kära Blogg
Många av mina vänner och bekanta har för länge sedan julstädat och pyntat fram alla sina tomtar och julkrafs. Min mamma sa alltid att julstäda ville hon inte göra förrän så nära inpå julafton som möjligt, för annars hann allting bli skitigt och dammigt igen. Det där hade hon ju faktiskt lite rätt i tycker jag. Så därför har jag glatt skjutet upp allt arbete som kan betecknas som att damma och putsa. Jag har istället hunnit göra små spår i skogen och njuta av naturen, träffa rådjur och bara lallat omkring.
 
Men till sist kan man ju inte skjuta upp saker och ting längre. Så i helgen blev det faktiskt både dammat, pyntat och fint hos oss här i Gyllebo, om det behövdes eller ej.
 
Städning i Gyllebo håller ju inte särskilt länge. Huset är fullt med pälsklädda varelser som hårar och dräglar. Och som inte det skulle räcka har vi en liten yrboll (läs Molly) som hela tiden hittar på en massa oskyldiga hyss som gör att huset stundom ser ut som ett bombnedslag. Det gör inget, jag sätter helt enkelt bara in en bukett blommor så blir det så fint, så fint ändå!
 
Vi har hunnit med en massa annat också i helgen. Vi har köpt en julgran som enligt tradition får komma in på lillejulafton och bli klädd och fin. Jag har skrivet fakturor till några kunder som vill ha rotavdrag enligt årets regler. Stefan har spikat på lillebo. Jag har tvättat och stärkt dukar efter konstens alla regler, eller mamma Ingrids regler egentligen, fint blev det. Jag har pyntat med granris i blomsterlådorna och så har jag tillagat en härligt god söndagsmiddag som bestod av baconlindad ryggfilé av hjort och en krämig potatisgratäng. En helt ok helg med andra ord. Ingen stress och jäkt här inte. Det finns säkert tusen saker som jag INTE har gjort, men det har ingen som helst betydelse.
 
Dagens ord:
Vissa människor vill bara ha ett stort hus, dyra bilar och en massa pengar …
Andra vill hellre ha en liten stuga i skogen för att komma bort från dessa människor.
 
Kram och Hejdå Bloggen
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Dela gärna

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen