Min barndoms jular.

Kära Blogg
 
Så tänkte jag dyka ner i mitt gamla album igen och göra ett inlägg i  ”Minnenas Arkiv”.
Vad passar väl bättre vid denna tiden, än lite bilder från min barndoms jular.
Nästan varje år firade vi julafton på Skoghem i Christinehof.  Såklart var det alltid snö då, när jag var liten. Eller så är det bara som jag vill minnas det.
En gång var vi förstås hos mina kusiner på Gysås, men alla andra jular firade vi hemma tillsammans med pappa Kurts moster Agnes och morbror Gösta.
Jag har så många goa minnen, så det går liksom inte att skriva ner allt, så det får helt enkelt räcka med lite bilder.
 
(Den här rutiga klänningen med den röda slipsliknande saken, den hatade jag. Varenda gång jag skulle äta så lyckades jag spilla på den silkiga slipsen, och det finns nog inget material i hela världen som små fettfläckar syns tydligare på, än just röd silke)
 

(Här har jag tjatat mig till att få vara Tomte. Pappa Kurt var inte helt nöjd med min insats)
 
Ja, det var några av min barndoms jular. Jag minns att jag älskade julen väldigt mycket och allt som hörde till med mat, blommor, TV program och musik … ja allt.
Fortfarande älskar jag känslan av jul. Fast nu för tiden har det smugit sig in en liten strimma vemod och saknad också. En saknad av den familjemedlem som inte längre finns med oss på julen. Mamma Ingrid såklart.
Samtidigt är jag så tacksam för alla mattraditioner hon fört vidare till mig och min familj, för julens mat är det viktigaste av allt! Rosa sillsallad med rökt sill i tillexempel. Mums!!
 
Snipp, snapp, snut – så var den tillbakablicken slut!
 
 
Dela gärna

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen