Jag gjorde en tavla.

Hejsan.

Jag hade en så himla mysig helg tillsammans med två av mina döttrar. I fredags åkte jag och Amanda in till Malmö, till yngsta grynet Emmy.

Vi hade anmält oss till något som hette ”Sip & Create” (eller på svenska – Skåla & Måla) och det gick ut på att vi skulle lära oss att måla en tavla under trevliga former. Kvällens tema var bröst.

I Malmö öste regnet ner, men det gjorde inte så mycket, vi var lika glada för det. Vi blev bjudna på alkoholfritt bubbel med tilltugg, fast de allra flesta hade egna alkoholhaltiga drycker med. Så allteftersom kvällen gick så blev stämningen bättre, sorlet högre  och alla blev snäppet gladare.

Med hjälp av en ledare så blandade vi kulörer för glatta livet. Vi skålade och målade och det slutade med att vi allihopa, efter tre timmars kreativitet, stod med vars en tavla föreställande bröst i alla de former.

Sedan tog vi bussen hem till Emmy där jag och Amanda trötta kröp ner i hennes gästsäng.  Trots att jag höll mig till alkoholfritt kvällen före så vaknade jag upp med en smällande huvudvärk.

Vädret var underbart, så vi tog en skön morgonpromenad i Malmö. Frisk luft är alltid bra för huvudvärk.

Där, på andra sidan Skåne, så brukar våren ha kommit en bit längre än hos oss på Österlen.

Efter en skön promenad gick vi hem för att äta frukost. Promenad och mat gjorde susen för min skallebank. Allt eftersom så lättade det en smula.

Vid middagstid kramade vi Emmy ”hejdå”, och tog våra alster och styrde kosan österut.

Nu är vi alla tre sugna på att skapa fler tavlor… Vi får väl se hur det blir med den saken…

Dagens citat:

Den är konstnär nog som gjorde en annan människa lycklig.

Ingen av oss är kanske någon Rembrandt, men fy bubblan så kul vi hade. Tack tjejer för en så mysig kväll♥

Ha det gott och kram.

Dela gärna

8 reaktioner på ”Jag gjorde en tavla.”

 1. Imponerande ni har en ådra av konstnärer i er absolut, lika coola alla tre med ändå så olika.
  Vidrigt med huvudvärk, kan det ha med ditt öga att göra när du anstränger dig eller? Roligt va med dina flickor, det är livet. Längesedan vi var i Malmö men väldigt vacker vy må jag säga.
  Må väl. Kram/MH

  1. Det var så kul, och vi ville allihopa måla mer. Jag har ju haft spänningshuvudvärk genom hela livet. Ibland mer och ibland mindre. Nu är det mer igen, och det kan absolut vara från ögonen nu. Malmö är fint … fast där finns sina ”baksidor”… Ha en fin tisdag. Kram kram

 2. Vilka konstnärer ni är! Mycket imponerad, något liknande tror jag inte att jag skulle få till.
  Så fint väder ni fick dagen efter!

  1. Du hade säkert också fått till ett skapligt konstverk. Vi fick så mycket vägledning så vi kunde nästan inte misslyckas. Men oj, vad det gav mersmak. Ha det fint, kram på dig.

 3. I remember a similar experience when i was in Malmo 41 years ago. It was down a side street (the backsides) in a cozy little cinema. A new expressive artistic genre for me too….. hahaha ( and refreshments where supplied..)

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen