April kom med snö.

Hejsan.

I onsdags när jag kom upp ur sängen så var det till en vintrig värld.

Jag hade planerat för en springtur runt sjön, och så fick det bli trots allt. Med lilla kameran i fickan så kunde jag inte utan att tycka att det var ganska vackert ändå. Det blir alltid så fint med snö i april, som om vårljuset ger en extra dimension till det vita.

Ramslöken stod tålig i sin backe,  det är ju inte första året den blir täckt av aprilsnö.

Visst, snö i april kan kännas himla onödigt, men vi vet ju att det aldrig blir särskilt långvarigt. Det fick bli lite uppehåll i trädgårdsarbetet, fast det är inget som brådskar ännu. Man gör bäst i att gilla läget och njuta av att det ser så vackert ut.

Fåglarna i trädgården är ju i full gång med att sätta bo, så nu har vi bytt ut en av deras foderautomat till ”byggmaterial-automat” istället. Det är vinterns skörd av hundarnas ull som jag borstat av. Det kommer bli finfin isolering till fåglarnas bygge. Fågelungarna i Gyllebo kommer att ligga mjukt och varmt i år.

Dagens citat:

Vi sitter kanske inte i samma båt, men havet är detsamma.

Ha en fin måndag, och en ny härlig vecka.

Kram

Dela gärna

2 reaktioner på ”April kom med snö.”

  1. Vi fick inte så mycket som i ST Olof där var det helt marktäckt men som du säger det ligger ju inte så länge. April är lite lynnig bara gilla läget vi hinner vad vi behöver göra i alla fall, och om inte spelar det så stor roll. Va fyndigt med hår från hundarna där kommer de små liven att ha det varmt och skönt, du månar verkligen om naturen.
    Ha en fin start på en ny vecka. Kram/MH

    1. Sankt Olof är alltid ledande när det gäller snö!! Jag jobbade där i min ungdom och minns hur vintrarna var, hohhh…. Fåglarna brukar inte bygga bo i automaten, men de flyger dit och hämtar sitt material. Önskar dig en fin måndag.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen