Isvaksbad och hissnande vackert.

Hejsan.

Den ihållande kylan hade gjort att Gyllebosjön var täckt av ett tjockt lager is över jul- och mellandagarna.

Tack vare att Stefan hjälpt till att bryta upp en lagom vak åt oss kvällen före, så gick det ganska smidigt för mig att hugga upp vaken för vårt tidiga morgonbad i gryningen. Trots att det frusit på ganska rejält under natten så lyckades jag slå hål på isen som bildats.

Alldeles lagom tills jag var klar med badet och i lugn takt hade räknat till hundra, så kom min badkompis vandrande ner till bryggan. Då var det hennes tur att njuta av det kalla livgivande doppet.

Temperaturen låg på -9 grader och när vi efteråt satt på bryggan med våra varma drycker så kunde vi se hur vattnet återigen sakta frös till is i vaken.

Naturen är hissnande och dess kraft är större än man kan ana.

Just den här morgonen var en av de mest fantastiska jag upplevt här vid sjön, och min badkompis och jag var eniga, ingen av oss ville skynda oss hem den här morgonen.

Vi valde den allra längst rundan i skogen, och efterhand som solen steg så blev det bara vackrare och vackrare av all rimfrost.

Vinter, snö, rimfrost och is – ja jag tycker nästan att det är minst lika vackert som den skira grönskan på våren.

En hel mil vandrade vi sida vid sida, rusiga av isvaksendorfinerna och höga på all skönhet vi fått uppleva.

Tack min vän för att du är som jag, för att du vill dela allt detta med mig. Tack♥

Så är det väl på sin plats att önska alla och envar Ett Riktigt Gott Nytt År. Var rädda om varandra, och ta vara på varenda dag ni får vakna upp till. Den senaste tiden har livet visat mig att allting kan vara över på några sekunder, så snälla, var rädda om det/de ni har.

Dagens citat:

Försök att lära dig att andas djupt, att verkligen smaka maten när du äter och verkligen sova när du sover. Försök så mycket som möjligt att vara fullständigt levande med all din kraft, och när du skrattar, skratta som in i helvete. Och när du är arg, var riktigt arg. Försök vara levande. Du kommer vara död snart nog.

Ha en fin nyårsafton, kram från mig.

Annika

Dela gärna

2 reaktioner på ”Isvaksbad och hissnande vackert.”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen