Annandagen bjöd på strålande sol och isande kyla.

Hejsan.

Wowww, vilka vinterdagar den här julen bjöd oss på. Det har varit som rena drömmen.

Morgonen på annandagen var rejält kall med många minusgrader. Jag hade utrustat mig med min nya ishacka som Stefan tillverkat enbart för det ändamålet, men inte ens med den gick det att få hål på vår igenfrusna isvak.

Fast det var nog någon mening med det också. Min julförkylning hade fått fäste och satt sig envist fast i mina bihålor. Kanske var det bra att stå över den kalla morgonens bad, även om det kändes en smula snopet? Istället strosade jag och min badkompis bara fram i den tysta morgonen och förundrades över naturens skönhet.

Det var så vidunderligt vackert när solen steg upp över trädkanten. De små röda löven som ännu satt kvar på bokens tunnaste små kvistar glödde som ädla bärnstenar i morgonsolens strålar.

Ofta var vi tvungna att stanna för att föreviga allt det vackra, eller helt enkelt bara för att beröras av naturens skönhet.

Hemma låg stackars Stefan med tidernas hemskaste tandvärk. Trots en vända till en akuttandläkare i Ystad så fortsatte värken. Stefan längtade bara efter att få dra ut den jävlande tanduslingen. Ja, den som inte har haft tandvärk, den vet inte vad verklig smärta är.

(I skrivande stund sitter Stefan behagligt tillbakalutad i soffan och är en kindtand fattigare. Ett varmt tack till den serviceinriktade tandläkaren i Simrishamn, som åtog sig att hjälpa maken min, så han slapp  genomlida hela nyårshelgen också med den omänskliga tandvärken. Slutet gott, allting gott på den historian.)

Dagens citat:

Var närvarande i de stunder som är värda att minnas, de är över på ett ögonblick, men blir kvar i dig för evigt, om du är närvarande.

Ha en fin dag och kramar från mig.

Annika

Dela gärna

About The Author

2 reaktioner på ”Annandagen bjöd på strålande sol och isande kyla.”

  1. Ja, det var fina dagar. Nu har vi ett par plus, det tar på snön. Här är isarna på sjöarna skottade så det körs skridskor för glatta livet. Inte konstigt man inte kan bada🙃
    Gott slut!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen