I grannens häck.

Gomorron.
Ja mitt där i grannens häck stod de. De första underbara snödropparna. Årets första vårtecken. Om man nu bara räknar sådant som går att fånga på bild alltså.
För nog har jag hört att fåglarnas läte förändrats en aning de senaste veckorna. Och katternas glimt i ögonen avslöjar att någonting är på gång …
Såklart var jag tvungen att åla mig in där i den täta bokhäcken med min kamera. Bakom mig stod tre förvånade hundar och såg mest ut att tycka att hela situationen var något pinsam, för inte ska väl en matte ligga ner på alla fyra, halvvägs in i grannens häck …
Några av er har gillat inläggen med min enkla vardagsmat.
Visst är det så att det jobbiga med vardagsmaten egentligen inte är att laga till den, utan det är att komma på var i herrans namn man ska äta varevigaste dag. Ibland behöver man lite inspiration.
Här kommer ett tips på en kycklinggryta med vinddruvor. Egentligen ska man ha ris till, men jag väljer hellre potatis istället. Det känns liksom bättre att äta sådant som odlats i närheten tycker jag. Här tyckte jag att det passade bra med pressad potatis.
Såhär gjorde jag:
Jag stekte kycklingbitar och gul lök i en stekgryta och så kryddade jag med salt och peppar. Stek lite i taget så det inte blir sådär kokt och tråkigt som det kan bli om man öser på för mycket.
Sedan tillsatte jag lite vatten, lite kycklingfond, en msk dijonsenap, gelé, soja och creme fraich. Så fick det puttrar där på spisen en liten stund. Till sist la jag i mina vinddruvor.
Enkel och god vardagsrätt.
Och i vanlig ordning ska jag passa på att visa vad min kära dotter äter där borta i Canada… Ett kilo spenat … haha … nog för att hon är lite klen, den där Andréa, men någon Karl-Alfred behöver hon ju inte efterlikna för det …

Dagens citat:

Se upp med att bli destinationsmissbrukare – att tro på och vara uppfylld
av idén om att lyckan finns på nästa ställe, i nästa statuspryl, nästa bil
nästa jobb, nästa partner …
Tills du genomskådar föreställningen om att lyckan finns någon annanstans,
kommer den aldrig att finnas där du är!
Av alla de citat jag skrivet här, så är nog detta något av det klokaste!
Idag fanns min lycka i alla fall i grannens häck!!
Ha en fin dag och njut livet precis där du är, med det du har och med den du är!
Kram Annika
Dela gärna
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to Top