Högsommarvärme och rosa aklejor.

Hejsan.

Vilken högsommar vi fick så här före midsommar.

Som tur är har morgnarna varit ganska kyliga, så att ta med de små dunbollar på en tur i skogen, det har inte varit några problem. Fast såklart har jag alltid friskt vatten åt dem i ryggsäcken.

Mitt på dagen har vi mest hållit oss i skuggan och däremellan svalkat oss hemma i poolen.

Vår lilla trädgård är vår oas, det är här vi ofta njuter av vår ledighet.

Trots att det börjar bli rejält torrt i rabatterna nu så blommar allting som aldrig förr.

Min tanke var inte att jag skulle ha rosa aklejor i precis varenda vrå av min trädgård, men i år har det visst blivit på det viset.

Nu har vi fått bevattningsförbud och det måste vi alla respektera. Nu vattnas bara det som bor i krukor och ett par nysatta träd som annars kommer att gå en säker död till mötes. Sunt förnuft är det som gäller. Och vad många kanske inte vet, är att man bara fyller en stor pool en gång och sedan renas vattnet år efter år. Över vintern tappar man bara ut så det sjunker ner under breddavloppet för att det inte ska frysa där.

Duscha får man såklart göra även om det ska sparas på vatten. Vi duschar gärna utomhus i trädgården.

Dagens citat:

Se upp med att bli destinationsmissbrukare – att tro på och vara uppfylld av idén att lyckan finns på nästa ställe, i nästa statuspryl, nästa bil, nästa jobb, nästa partner… Tills du genomskådar föreställningen om att lyckan finns någon annanstans kommer den aldrig att finnas där du är.

Man behöver verkligen inte ha en pool för att skapa sig lycka. Ni som följer mig här på bloggen vet ju att jag trivs allra bäst ute i skogen, i den natur som vi alla har tillgång till.

Ha en härlig dag.

Kram Annika

 

Dela gärna

About The Author

2 reaktioner på ”Högsommarvärme och rosa aklejor.”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen