Glögg på bryggan och adventspyssel.

Hejsan.

Söndagmorgonen den andra advent så unnade jag mig lite längre sovmorgon. En vän gav mig en tankeställare, och jag lyssnade på henne. Lite mer vila fick planeras in i mitt dagsschema.

Men när dagen började ljusna for Stefan på vildsvinsjakt i Kivik, och jag vandrade ner till min gamla brygga. I ryggsäcken hade jag packat med mig en termos med varm glögg och lite pepparkakor.

Efter en skön, stilla stund för mig själv strövade jag hemåt igen.

Hemma väntade roligaste adventspysslet på mig. Putsning av silver, koppar och mässing.

Jo, jag gillar faktiskt sådan här putsning och polering, i alla fall  bättre än bakning och godistillverkning. Tjusigt blir det ju också!! Det är något med det som minner om min barndom.

Dagens citat:

Ett leende är ett fönster i ditt ansikte för att visa att ditt hjärta är hemma.

Ha det gott.

Annika

Dela gärna

4 reaktioner på ”Glögg på bryggan och adventspyssel.”

    1. Tack, ja det är något mysigt med just det. Meditativt. Lite samma var det att göra vapenvård efter en hemvärnsövning. Att putsa och gno på alla vapendelarna. Kram till dig.

  1. Vildsvinen i Kivik. Är de lika många som jag läst om de senaste åren? Konstigt att vi aldrig ser spår efter dem när vi går våra rundor!
    Här hemma finns det massor, hoppas de skjuter av rejält. Köttet är gott, tyvärr svårt att få tag i. Det är lite konstigt.
    Ha en fin onsdag!

    1. Min man tror inte att där är så många längre. I söndags sköt de två stycken i alla fall. Själv är jag inte jätteförtjust i vildsvinskött, men det beror nog på att jag inte är så bra på att tillaga det. Ha det gott!!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen