Ett Frans Jäger och Dynamit Harry

Kära Blogg
Morgonen bjöd på en bistert kall vind. I skogen var det ganska lugnt ändå, men jag hörde hur de stelfrusna grenarna piskade mot varandra i vinden. I de döda trästammarna hackade en ilsken hackspett för allt var den var värd och ljudet ekade genom skogen. Ovanför  mitt huvud cirklade en kolsvart korp och kraxade med sitt karakteristiska läte. Nere vid ålakistan stod den gråa hägern som vanligt i bäcken och skrek förargat till och for iväg när vi passerade hans bästa fiske ställe. Ja, en helt underbar morgon som vanligt.
 
Jag och Stefan fortsatte vår ”operation ombyggnad”, och turen hade kommit till det tunga och slitsamma jobbet att flytta vårt kassaskåp. Det är ett gediget brandsäkert dokumentskåp som funnits i våra ägor nästan lika länge som vi bott i huset. Det där kassaskåpet har sin alldeles egna lilla historia, men den får jag ta en annan gång.
Nåväl, vi hade beslutat att skåpet skulle byta plats, och det är lättare sagt än gjort, eftersom det är fruktansvärt tungt. Men med lite klurighet och råstyrka kom det på plats i tvättstugan. Jag tyckte mig nästan ana en liten ”Dynamit Harry” i Stefan när vi flyttade vårt kära Frans Jäger.
Utrensningen och arkiveringen fortsatte, och jag förvånades hela tiden över saker jag ägde, men totalt hade glömt bort. Bra att ha …. ?
Den nya klädkammen är klar och allt har kommit på plats, ett litet steg framåt.
 
På kvällen kom Amanda och Jimpa. Vad de egentligen tyckte om den till synes stora förödelsen av vårt hem, är svårt att säga. Vi hade i alla fall en mysig ”mellokväll” och jag insöp så mycket ”dottergos” det bara gick.
Älskade Amanda såg lite trött ut, men svarade tappert att allt gick jättebra i skolan. Jag är så väldigt glad och stolt över hennes prestationer och älskar att se henne klara de mål hon från börjat tvivlat på. ”Allting är möjligt”.
Min fantastiska tjej!
 
 
Så äntligen kom det en liten bild från vår efterlängtat tös i Australien.
Emmy, vi saknar dig alla nu så förfärligt …. bara så du vet!!
Älskade Memsis!
 
Dagens kloka ord:
Jag gillar framtidsdrömmar bättre än historien om det förflutna.
Din dröm är din framtid … omfamna den.
 
Kram och Hejdå Bloggen
 
Dela gärna

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen