En redig skåning svettas bara när han äter.

Hejsan.

Det blev en härlig dag, om än inte riktigt efter planerna.

Planen var att jag och min vän Petra skulle ut och vandra tillsammans en dag i förra veckan. Men eftersom Petra ”nysslat ti de litta”, så fick vi hitta på något annat istället. Petra hade alltså snubblat och stukat sin fot en smula och då är det inte riktigt bra med en hel dags vandring. Istället tog vi våra kära gubbar med på lite utflykt. Vi kom inte längre än till Brösarps backars rastplats förrän vi tyckte att det kunde passa med lite kaffe och baguette.

Sedan for vi vidare norrut.

I Degeberga stannade vi för en kort promenad vid Forsakar. Där var en storslagen natur som jag definitivt kommer att besöka igen. Jag kan föreställa mig att en vacker höstdag här måste vara sagolik!

Sedan vände vi kosan mot Österlen igen.

Hos Eva på Allé hamnade vi till slut. För klockan 17.00 ringde matklockan och det var dags att äta igen… hungriga skåningar som vi ju är.

Det blev en utsökt måltid som alltid hos Eva, även om Stefan gnällde en smula över att hans panntofflor tog slut. Han fick skylla sig själv tyckte jag, för jag är säker på att Eva gett honom mer om han bara sagt ifrån. Min fisk var i världsklass och så himla god!

Sedan strosade vi i den vackra omgivningen och inspekterade Evas nybygge. En vacker länga där det nu finns 6 eller 7 rum för övernattning.

Vem skulle inte vilja bo över här på vackra Allé för en natt. Och frukosten… jag kan ju bara föreställa mig hur fantastiskt god frukosten är här.

Mätta och nöjda for vi hem till Gyllebo igen för att avsluta dagen med en kopp kaffe i trädgården. I knäet hade vi ett par små papperskartonger med ifrån Eva, det var de mest delikata chokladkakor ni kan tänka er. Men först var det ett dopp som gällde, för gubbarna var svettiga. Förmodligen av allt ätandet. Ja, ni vet ju, en riktig skåning svettas bara när han äter, och ätit det hade vi gjort den här dagen.

Dagens citat:

Det finns en sak som får oss människor att överleva nästan allt. Nära, trygga och långvariga relationer. Satsa djupt med få. Inte ytligt med många.

~Peter Svärdsmyr~

Ha en fantastisk dag och kram

Annika

Dela gärna

About The Author

2 reaktioner på ”En redig skåning svettas bara när han äter.”

  1. Vad roligt att ta en dag så där tillsammans . Kika lite på något fint i naturen och äta gott. I Degeberga bor min faster och min kusin. Har varit där och vandrat i Forsakar många gånger. Jättefint. Kraaam Pia

    1. Ja det var så mysigt. Jag ska erkänna att just Degeberga har jag inte varit i så mycket… eller jo, när jag var ung och åkte på disco och dans och så då var vi där en hel del, men aldrig vandrat runt där vid Forsakar. Det får bli bättring. Ha det gott Pia och kram.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen