En munk i Gyllebo

Kära Blogg.
En skön söndag igen och för mig och hundarna blev det ett varv runt sjön. En härlig promenad på nästan 6 kilometer som tar en timme för oss att gå.
 
Den här dagen var det bestämt att det skulle komma en Thailänsk munk till Sarin och Mårten här i Gyllebo. Jag var också inbjudan. Något ätbart skulle alla ha med sig. Som ett enda stort ”knydegille” liksom. Jag tog med mig en mjuk pepparkaka som jag bakat, det tyckte jag att thailänderna borde tycka om.
 
Det hölls mässa men det var inte mycket jag förstod. Sedan fick vi alla ge munken lite av vår mat i en stor skål som han höll fram. Munken fick endast äta det han fick och det skulle han göra innan klockan slog tolv på dagen.
Efter att munken fått mat av oss alla, var det vår tur att hugga in på det digra buffébordet. En salig blandning av svensk och thailänsk mat.
En varm och trevlig eftermiddag i Buddhas tecken.
Tack Sarin och Mårten!
 
 
Dagens kloka ord:
Jag förlåter människor, men det betyder inte att jag accepterar deras beteende eller kommer lita på dem i fortsättningen. Jag förlåter dem så jag kan släppa taget och gå vidare med mitt liv.
 
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
Dela gärna

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen