En ljuvlig tur till Italien.

Hejsan.

Jag och min dotter Amanda fick några underbara dagar i Italien tillsammans. Vi flög till Milano, där en tuff Jeep  väntade på oss.

Med säker hand rattade Amanda bilen på de smala ”kringelikroka- vägarna” upp till Comosjön där vårt första boende var bokat i byn Bellagio. När vi installerat oss på vårt rum, så gav vi oss ut på en liten vandringstur. Dimman låg tjock mellan bergen och över sjön och den skapade nästan en lite engelsk känsla.

De Italienska öppettiderna var inte riktigt som vi var vana vid här hemma. De stängde lite mitt på dagen och öppnade sedan inte förrän vid 19,00 tiden igen. Fast vi hittade ändå lite affärer att botanisera i, och såklart fick det bli en god pizza till kvällsmat.

Efter veckor med varmt väder så hade även Italien fått ett bakslag med rejält kalla temperaturer. Det var lite otur för oss, fast vi hade läst väderprognosen i förväg så vi var förberedda på det.

Efter vår första natt med god sömn och en typisk italiensk frukost gav vi oss ner till den lilla byn igen. Frukosten vi fick, lämnade förstås lite mer att önska sig, fast så kan italienarna inte det här med goda frukostar så väldigt bra har jag förstått.

Solen kämpade på för kung och fosterland, och sakta skingrades dimman efterhand. Efter en kisspaus på en sunkig toalett (nöden har ingen lag), så tog vi färjan över sjön till byn Menaggio.

Sakta strosade vi runt i de små gränderna och bara njöt av allt vackert.

När vi gått upp och ner för de smala trapporna ett bra tag och sett oss mätta på allt fint där var, då började våra magar knorra.

Vi slog oss ner på en uteservering och beställda vars en pasta. Där satt vi sedan och iakttog ett äldre par som tränade på att kasta smörgås på stranden.,, och jag tror nog aldrig att frun lärde sig den där konsten.

Med magarna fulla av god pasta gav oss sedan iväg mot båten igen. (Ja i Amandas mage döljer sig lite mer än bara en portion pasta förstås…)

På båtresan tillbaka så hade vädret klarnat upp betydligt och vi njöt av turen trots att munskyddsbestämmelserna var tämligen stränga fortfarande. Tack vare en snäll italiensk dam som gav oss två godkända masker, så fick vi följa med båten även på returresan.

Efter en härlig dag laddade vi så för nästa boende, men det får ni läsa om en annan gång.

Dagens citat:

Det bästa sättet att njuta av livet är att sluta jämföra det med andras.

Vi njöt av vår dag!

Kram Annika

Dela gärna

2 reaktioner på ”En ljuvlig tur till Italien.”

  1. Åh va härligt ni haft det även om vädret inte var så lysande. Åh ett nytt litet liv på väg, grattis till din dotter och hennes familj och även till er, finns inget så underbart som det nya livet.
    Det är ju kallt på Österlen också lynningt väder med snö i går, inget vi ville ha, du som badar.
    Må väl. Kram/MH

    1. Tack! Ja, en ny liten babys kommer att titta ut någon gång i Juni är det tänkt. Visst är det kyligt, men morgonens bad var ändå helt underbart! Kram kram

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen