En härlig vandring från Abbekås till Ystad.

Hejsan.

Alltså, vilken härlig dag vi prickade in för lite Skånevandring, jag och min vän Petra.

Egentligen trodde vi att vädret skulle vara en aning för kvavt och varmt för att vandra, men där längs med havet fläktade det alldeles ljuvligt. Det var helt enkelt perfekt.

Från Mossbystrand var det ungefär 6 kilometer tills vi kom fram till stranden i Svarte. Där tog vi oss en glass och ett långt ljuvligt dopp i havet.

Efter vår badpaus vandrade vi vidare med Ystad i sikte.

I Ystad fick vi nästan känslan av att vara utomlands. Vädret var riktigt varmt och kvavt när dagen övergick till kväll och det vimlade av sommarrusiga och lediga människor.

Jag och Petra styrde kosan mot hotell Fritiden där vi slog oss ner utanför Juicebaren med vars en läskande smoothie. Senare på kvällen anlände våra glada gubbar för att göra oss sällskap med att äta en bit mat i Ystad, innan vi sedan susade hemåt mot Österlen igen.

Hemma i Gyllebo väntade ett litet gäng fotbollshuliganer som ville se matchen tillsammans med oss.

Själv smög jag mig hellre ut i trädgården och luktade på alla underbara blommor när startskottet gick. Av rösterna från TV-rummet att döma, så gick det inte alls särskilt bra för vårt blågula lag. Det var inget att göra åt den saken, livet rullar vidare, och det kommer fler fotbollstävlingar.

Den varma torra våren och försommaren hade gjort att mördarsniglarna dämpats i sin framfart, vilket bidraget till att min Moses brinnande buske hunnit växa sig stor och frodig. Vita vackra blommor hade slagit ut och förde mina tankar till min mamma som köpt plantan åt mig för en massa herrans år sedan.

En alldeles fantastisk dag som jag gärna gör om.

Dagens citat:

Lev som du lär, lev som du är. Lev det som bär, lev nu och här.

Ha det riktigt gott.

Annika

Dela gärna

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to Top