En bit på Skåneleden.

Hej hej

Under påskhelgen så bodde min yngsta dotter Emmy,  hemma hos oss några dagar. En dag passade vi då på att utforska en del av Skåneleden. En sträcka som vi aldrig vandrat förut.

Vi startade vid vilthägnet i Agusa och vandrade på rullstensåsen bort mot Alunbruket. Såklart fick våra små hundflickor följa med på den här turen.

Rullstensåsen som vi vandrade på är den största getryggsåsen i Skåne, och den slingrar sig som en orm från Hörröd mot Andrarum.

På vår lilla vandring så passerade vi flera spångar och små enkla broar. Det är sånt som gör det lite mer spännande att vandra tycker jag.

Särskilt spännande är det om virket är lite ruttet och murket, sådär så man inte är helt säker på om det ska hålla att gå på. Fast vi hade tur och tog oss torrskodda över på alla ställen.

Den här etappen på leden är ca 8-9 kilometer lång. Efter halva sträckan tog vi oss en liten drickapaus. Vatten till hundarna serverades såklart också, även om de små busarna hellre dricker direkt från bäckar och vattenpölar.

Naturen här lär ha en väldigt rik markflora. Även om det ännu var tidigt på säsongen så kunde vi njuta av vackra blommor som blåsippor. Fridlysta här i våra trakter.

Jag såg även en annan växt som jag inte lagt märke till förut. Vitskråp, som enligt Nordens flora lär vara sällsynt.

När vi gått nästan hela sträckan tyckte Molly att det fick vara nog. Då tvärvägrade hon att gå ett endaste litet steg till. Som tur var hade vi tagit med oss hennes kära ryggsäck, så där fick hon åka sista biten.

Vi fick en helt underbar vandringstur tillsammans. Även om vädret var en aning blåsigt och småkallt så var naturen fantastisk och sällskapet det allra bästa.

Dagens citat:

När du tänker på livet, kom ihåg detta: inga skuldkänslor kan förändra det förflutna och ingen oro eller ångest kan påverka framtiden.

Gör ditt bästa i nuet, det får vara bra nog. Ha det gott.

Kram Annika

Dela gärna

2 reaktioner på ”En bit på Skåneleden.”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen