Det började med solsken och slutade med maginfluensa.

Kära Blogg.
Som alltid bar det ut i skogen så fort jag och hundarna slagit upp våra ögon. Vi håller nog på att bli lite bortskämda med vädret känns det som.
 
 
I skogen hittade jag blomkålssvamp. Det är en svamp som ska väldigt delikat att äta. Lite svår att rensa från jord och kryp, men den ska smaka alldeles förträffligt. Jag stod där och velade ett tag, men sedan beslöt jag mig för att låta bli svampuslingen, för tänk om jag misstog mig och plockade något som var giftigt? Så här med facit i hand ska jag nog vara väldigt glad att jag avstod, eftersom min dag slutade med illamående och rajjserbajjs från helvete, utan att ha ätit svamp. Och när jag tittar närmare på svampen på bilden så kan det ju mycket väl vara en stor fingersvamp istället.
 
När jobbet var klart var mina planer att fredagsstäda lite efter alla djur som smutsar ner. Med hundar och katter som ideligen vill springa ut och in blir våra glasdörrar allt annat än rena. De sitter med sina slemmiga små nosar tryckt mot glaset, och gör små kärleksstämplar med sina våta näsor. Nu blev det ingen städningen den här dagen …
Sakta började jag må tjyvtjockt och visste inte riktigt om jag mådde illa eller var hungrig. I ren desperation satte jag i mig en påse skumbananer och mådde sedan ännu mer illa. Dagens lärdom: ät inte skumbananer när ni mår illa eller tror ni är hungriga.
 
Det var nog en väldig tur att jag inte plockade den där svampen i skogen innan på dagen. Förmodligen hade jag trott att jag varit svampförgiftad och kanske ringt och larmat både ambulans, intensivvårdsavdelningar, giftcentraler och begravningsentreprenörer. Nu var jag ju ganska säker på att det bara var en vanlig influensa och efter en natt på toaletten mår jag bra mycket bättre. Benen känns lite som spagetti och aptiten är det si och så med. Hundarna har varit väldigt deltagande och vakat över mig vid sängkanten. Det är hyfsat bra att vara sjuk i detta hemmet.
 
Dagens kloka ord:
”Jag är tacksam för att jag har det jag har men även för att jag inte har det jag inte vill ha.”
 
Kram och Hejdå Bloggen
 
 
Dela gärna
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to Top