Den rosa tiden.

Hejsan.

Nere vid Knäbäckshusen hade naturen gått in i sin rosa period.

Det var rallarrosen, som växte lite överallt, som skapade en romantisk stämning där nere. Lite som om man gled runt i en kärleksfull rosa drömbubbla.

Den tidiga morgonen då jag mötte dagen nere på stranden, så njöt jag av de härliga färgerna där. Det var varma rosa, röda och gula toner.

Ute i havet hade ålafiskaren lagt ut säsongens första ålahommor. Att tänka på skånska ålagille gjorde mig också lite stämningsfull… Jag fick plötsligt en längtan efter att få sitta i en gammal ålabod och vara med på en riktig skånsk ålafest.

Att massor av människor väljer att gifta sig här varenda år, det är ju inte alls så särskilt konstigt. Det stänker ju av rosa romantik på den här platsen. Är man inte förälskad innan, så blir man det ju här!

Knäbäck är förstås lika romantiskt vid alla sina årstider, men lite extra vackert är det minsann vid den ”rosa tiden”.

Dagens citat:

Ett ord kan avsluta ett bråk. En blick kan rädda en relation. Ett leende kan inleda en vänskap. En kram kan tina ett fruset hjärta. En människa kan förändra hela ditt liv.

Hej!, du där – ja DU … var inte rädd för att le lite mer. Det kan förändra en hel dag. Alltid till det bättre.

Kram Annika

 

Dela gärna
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

2 reaktioner på ”Den rosa tiden.”

  1. Åhh så vackert. Ja tänk vad ett leende kan göra med folk. Får man fiska ål? Trodde den var på rödlistan. Synd för jag älskar rökt ål och ett äkta skånskt ålagille skulle sitta fint. Kraaaam Pia

    1. Jodå, de som har sina fiskerätter för ål, får fortsätta fiska, men lagen säger att rätten inte längre får gå i arv som den ofta gjorde förr i tiden. Min svåger fiskar ännu ål vid Kivik och på vårt julbord finns alltid en rökt ål. Det stora problemet tror jag är all glasål som fiskas och illegalt exporteras till kineserna… Nu läggs kraft och pengar på att sätta ut yngel här och för första gången har antalet ål inte längre minskat, utan en svag ökning har kunnat märkas. Men såklart, ännu rödlistade! Kram på dig Pia.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *