Dahliafarmen på Österlen

Hejsan.

Som så många andra så har jag ju hamnat i ”dahliaträsket”, och jag gläder mig så mycket över min egen lilla odling här hemma.

En helg  strax före min semester körde jag och Stefan till den populära farmen strax utanför Löderup.

Farmen vi besökte var ingen farm med grisar och kor, nej där fanns bara blommor och en liten katt. Där fanns massor av dahlior, var och en med sin egen färg, sin egen storlek och sin egen form. Men alla var nog lika vackra,.

För att gå in i den större odling så kostade det en liten slant (hur mycket det har jag faktiskt glömt nu) Men det var verkligen kul och gå runt och titta på alla de olika sorterna.

Min egna odlingsplaner för nästa år gick på högvarv i i hjärnkontoret. Ni kan inte ana så många vackra sorter här fanns och några sorter till finns det nog plats för i Gyllebo.

I den lilla butiken passade jag på att köpa den vackra dahliaboken, där många av sorterna fanns med. Odlingstips, vinterförvaring och annat stod också att läsa. Bästa boken för dahliaälskare helt enkelt.

Inte hade jag kunnat komma ihåg namnet på alla de sorter som jag vill köpa till nästa år. Jag vet inte ens namnet på de jag redan har, så boken kommer verkligen till nytta. Otroligt vacker är den ju också!

Hemma på vår lilla blomsteräng gick mamma rådjur och mumsade i sig frodigt gräs och blommor på kvällskvisten. Hmmm… undrar om hon även hade gillat dahlior, om hon fått chansen… jag är rädd för det.

Dagens citat:

Du är inte bara skapad för att få syn på det vackra. Du är en del av det.

Må gott

Annika

Dela gärna

8 reaktioner på ”Dahliafarmen på Österlen”

 1. Vi hade en dahliarabatt. Sniglarna älskade dem, så efter några år fick mamma tillbaka knölarna. Nu har hon sålt kolonin, så nu är de väck.
  Ca en mil härifrån har ett äldre par ett fält, stort som en fotbollsplan, fullt med dahlior. De har en bod vid vägen där de säljer buketter. Mannen skriver upp vad som växer var, hur de växer och massa information för att ha till nästa år.
  Skön söndag!

  1. Jag vet att sniglarna är ett gissel om man odlar dahlior. Som tur är så har torkan gjort att vi haft mindre sniglar i år, men det kan såklart bli annorlunda till nästa år. Kram på dig.

 2. Jättefint där är har inte besökt den farmen med blommor. Det verkar ju finnas hur många som helst har den blomman tagit över från pelargonian den gillar ju jag skarpt.
  Som alltid är det så fina foton du tar ,du är en stjärna Annika!
  Tror du rådjuren gillar dom det hoppas vi inte så du får ha dina ifred.
  Fin söndag till er. Kram/MH

  1. Tackar. Dahlian har blivit populär de senaste åren, fast pelargoner är också en underbar blomma. Dem har jag i mitt lilla orangeri där de blommar så tacksamt. Kram på dig.

 3. Ann-Christin Mara

  Vi har rådjur som besöker oss ganska ofta. En mamma och två små. Så söta. Skogen ligger ganska nära men de går runt i trädgårdarna här i området.. De tar äpple, sockerärtor, luktärtorna och en och annan pelargon topp. Dahlior na smakar nog inte gott för de låter de vara.
  Kram Anki

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen