Dagar att bara skrota runt.

Hejsan.

Innan jag slutade på mitt vikariat, så hade jag en lista med punkter på olika saker som jag skulle ta tag i så fort det nu fanns tid och möjlighet.

Nu blängde jag på den där listan, innan jag knycklade ihop den till en boll och förpassade den till den runda tunnan under skrivbordet. Det mesta på listan var saker som jag säkerligen skulle komma att göra ändå, och de saker jag eventuellt skulle glömma bort, det var väl i så fall inte så viktiga grejer. Tanken var ju att jag skulle vila och återhämta mig nu, så så fick det bli.

För en månad sedan gjorde jag ett långtids-ekg, som jag nu fått svar på. Som jag själv redan märkt, så slog mitt hjärta onormalt sakta, men det fanns även lite extra slag på ekg-kurvan som inte skulle vara där. Jag fick mitt resultatet förklarat för mig av min kära veterinärdotter, som  jämförde mig med en av sina lurviga patienter. Hur som helst så kommer jag att få göra ytterligare utredningar, så det blir nog bra med tiden.

Som så ofta började jag min dag vid sjön. Vattnet var ännu ganska ljummet med sina 14 grader. Det var oförskämt härligt att bara kasta sig i vattnet.

Samtidigt som morgonen ljusnade, så lyfte alla gässen under ett herrans skränande och gav sig iväg över trädtopparna. Jag vandrade sakta hemåt där jag trodde Stefan och hundarna skulle vänta…

Tji fick jag, för i skogen på en trädstam satt Stefan i godan ro och väntade med de tre pälsklingarna.

Tillsammans gick vi vidare hemåt för att laga lite kaffe och se vad resten av dagen skulle bjuda på.

Det är ganska mysigt med dagar att bara skrota runt.

Dagens citat:

Lyckan kommer mycket lättare om du slutar klaga över dina problem och börjar vara tacksam över alla problem du inte har.

Ha en riktigt härlig fredag.

Annika

Dela gärna

About The Author

6 reaktioner på ”Dagar att bara skrota runt.”

  1. Ja så fint din dotter kan stötta dig och det kommer bli bra. Nu ska du ju njuta av dagarna och se vad de bjuder på. Jag har en kärlek till kor gillar fota dom de är så tacksamma för de står stilla haha. Kan ju va för jag är uppväxt på en gård med kor, och vet ju att där fick vi vår mjölk vår ost och mor satte filmjölk eller filibunk som hon sa. Kan fortfarande känna den goa smaken med kanel i, den var krämigare. Tänk på den tiden då lämnades mjölken i kannor som sattes på mjölkabordet på morronen sen kom bilen och hämtade kannorna. Och hade mor beställt smör och ost var det i den lilla lådan som var lämnade dan före. Du det var en annan tid må jag säga, men ack så sorglös i alla fall från ett barns ögon. Kram till dig och alla andra/MH

    1. Ja det var sannerligen en annan tid. Jag älskade att gå till en litet lantgård några kilometer från mitt barndomshem när jag var liten. Jag minns hur vi brukade dra mjölkkannorna på en särskild vagn upp till ”mjölkabordet” vid vägen. Mjölken var godare och livet kändes så bekymmersfritt, så som du beskriver det. Ha en fin dag. Kram kram

  2. Ja du dax att bara skrota runt låter bra. Ta hand om dig och ditt hjärta. Brr 14 grader låter kallt. Här ska poolen stängas idag. Tror det är 13 grader där. Jag är inte badsugen. Fniss! Trevlig Helg. Kraaam Pia

  3. Så mysigt att de satt där och väntade på dig! Det låter ju sådär med ditt ekg. Bra att få koll på läget ändå.
    Ha en riktigt lugn och skön dag!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen