Brösarps backar var önskemålet.

Hejsan.

Det finns ju inget bättre sätt att sparka igång påsken på, än att gå på tur med en kär vän. Gärna Brösarps backar, var önskemålet jag fick. Då valde jag de absolut vackraste – de norra backarna.

Vi träffades på parkeringen vid Glimmebodagården. Här brukar det vara en trevlig julmarknad i början av december, men den här dagen kände man verkligen ingen julstämning. Fåglarna kvittrade och solen strålade. Precis som man vill att det ska göra, en bit in i april månad.

Vi stretade uppför backarna, upp mot den högsta punkten. Därifrån har man en vidunderlig utsikt ut över vidderna och över hela den lilla byn Brösarp.

Vi följde den blå markeringen, som är en sträcka på cirka 5 kilometer. En underbar natur som förmodligen är Österlens vackraste.

I våra ryggsäckar skvalpade kaffe, påskmust och annat gott. När vi hittade en härlig plats i en liten glänta så slog vi oss ner med näsorna vända mot solen. Vi pickade våra ägg, skrattade och njöt av att bara vara för en liten stund.

Mätta och belåtna lämnade vi smulorna kvar på bordet åt skogens alla myror. Så fortsatte vi vår vandring på stigen som var omgärdade av vitsippor.

Kanske blev det påskens mysigaste påskbuffé för det här året. Ett ägg och en liten macka räcker långt, när omgivningen är fantastiskt och sällskapet är trevligt.

Dagens citat:

Bra vanor är lika beroendeframkallande som dåliga, men de bygger upp ditt liv istället för att riva ner.

Vanan att vara ute i naturen en stund varje dag måste höra till det bättre rutinerna.

Må väl, Annika

Dela gärna

About The Author

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen